Hem > Forum > Diskriminering > vården sviker igen

vården sviker igen

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • jag orkar verkligen inte mer av det som pågår. den ström av transfobi som kommit av boken om könets existens och det rättsfallet i storbritannien som även nu påverkat vården här i sverige. det är för mycket för mig och vet inte hur länge jag kan överleva utan den medicinska könsbekräftande vården. allt jag velat sedan 12 års ålder är testosteron och nu måste jag vänta ännu längre? blev lovad testo när jag fyllde 16, sedan blev jag lovad diagnos april 2021. nu? inget testo fören jag är 18, om ens det. all denna väntan är olidlig. varför ljuger de så mycket? blev LOVAD att jag ska få börja stopphormoner (admittedly är det lite sent men still då känns det iallafall som något händer) men nu så har det stoppats att ge ut till folk under 18 från första april 2021?? de lovade mig detta april 22 och april 30, det är efter beslutet inleds. de VISSTE att jag inte skulle kunna börja men sa till mig att jag skulle få det? hur sjukt är inte det? det är uppenbart att transpersoner inte har en plats i världen när vi behandlas på detta sätt. det är inhumane att behandlas såhär. måste jag verkligen dö? hur många ska behöva dö innan det blir bättre?

  det som händer oss just nu i sverige är oacceptabelt men ingen verkar bry sig. ingen cis person har pratat om vår situation. kajsa ekis ekman får sitta i tv och prata om sitt TERF nonsense som bara är fyllt av lögner och hat. det aktivt skadar oss men ingen verkar ju bry sig om det.

  är så trött och vet inte hur mycket längre jag orkar.

  Jag håller med om att det suger med alla nya ändringar och skit som folk tror är rätt. Någonstans känns det som att den fysiska medicinen och den pysiska medicinen glömmer att prata med varandra. Vart går gränsen mellan att skada en patient mer för att man osäker..

   

  Jag tror tyvärr inte att sjukvården viste vad som skulle ske när det pratade med dig. Såna besked kommer snabbt och plötsligt i den världen. Det handlar inte om att man där får ”från och med nästa vecka får ni inte använda denna medicinen.” utan snarare ”sluta genast använda den medicinen! Hitta något annat eller får de vara utan men de ska inte ha den längre!”

  Det hjälper så klart inte i din frustration och besvikelse, men de vet ibland inte mer än vad du gör.

  Jag tror att det finns en oro kring cis personer att säga rätt och fel i offentliga sammanhang. Och då är det för dem vettigare att hålla tyst. Men du behöver ju inte göra det eller hur? Skriv insändare. Skrik, ropa och bråka. Dela på facebook, hör av dig till tidignignarna. Säg fuck you till alla.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.