Hem > Forum > Diskriminering > Sexism

Sexism

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag hatar när människor behandlar en inkompetent i något man faktiskt är väldigt duktig i, varför ska personer tro att man är på ett visst sätt pga av sitt kön? Jag tror inte dom själva skulle bli glada om dom blev behandlade på samma sätt, det är helt sjukt hur världen är, hur kan man inte blir arg och ledsen av att ofta bli behandlad så här.

    Det tråkiga svaret är att män fattar inte hur det känns att bli dumförklarad (de behöver bara jobba hårdare för att lösa problemet) och kvinnor fattar inte hur det känns när hela världen beror på dig (vi får ju bara så mycket ansvar i relation till vad vi tror oss klara av). Vi behöver bättre erfarenheter av hur kompetens visar sig och vi behöver värdesätta kvalitet före ytlig prestige. Vi vet att brudar kan sin skit och vi vet att karlar kan få ta en siesta och specialisera sig en skvätt, vi behöver bara börja agera därefter.

    Håller verkligen med dig. Har det här pågått länge? Känns som att ju längre tid sånt här fortlöper desto mer växer ilskan inom en att det är så himla orättvist?

    Tror precis som du att ingen skulle uppskatta att bli nedvärderad. Hade en kollega på mitt fd. jobb som var ganska högt uppskattad medan mina prestationer i regel kunde osynliggöras. Inte sällan fick h-n credd för mina prestationer. Det kunde störa mig enormt (speciellt eftersom h-n inte påtalade det). Såhär efteråt försöker jag stärka mig själv med att min prestation iaf varit äkta eller hur jag ska uttrycka det. Medan kollegan till viss del överskattades. Jag väljer hellre att ha presterat bra – på riktigt – än att andra tror jag är toppen men så känner jag innerst inne att jag seglat runt på andras meriter. Samtidigt är det ju en klen tröst när man blir diskriminerad.

    Kanske är människorna som behandlar dig såhär såna som själva måste råka ut för en diskriminerande orättvisa för att börja förstå. Och där empatin kan börja växa.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.