Hem > Forum > Diskriminering > Frågor om vården

Frågor om vården

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag känner till allt för många historier som inte borde finnas inom vården, människor som inte fått den hjälp de behövt, eller som rakt av nekats hjälp då de är “friska”. Vet någon som gick till sjukhuset i månader, till akuten, tills hen knappt kunde gå längre- men det var ingen fel på hen sa dom. Tog lång tid innan det blev någon hjälp att få.

  Jag undrar om någon vet hur det är inom vårdens mentala sektioner? När det gäller mental hälsa och sådant- är det samma kaos där, eller är det bättre?
  Jag har fått förslag om att kontakta vården för hjälp angående Socialen… men jag känner att om vården är lika hemsk i det mentala som det fysiska, så klarar jag inte av det.

  Det är tyvärr väldigt vanligt att många inte får den vård dem behöver. Ja, absolut. Men samtidigt … lite krasst vad har man för val än att inte söka hjälp (?) Man är ju värd vård 1000 gånger om och nej man orkar inte söka vård. Men där har du kommit till ett mycket viktigt steg- du klarar inte längre av det själv. ( Jag känner så väl igen det sj att man inte orkar och där har man kommit till ett mkt viktigt steg, att det är dags att söka hjälp)

  Nej ,det kommer troligvis inte ske några “mirakel ” direkt utan det är en stegvis process… som tar tid, kraft och energi. Personligen tror jag att vården idag helt enkelt inte är anpassad åt det samhälle vi faktiskt idag befinner oss idag och det är en sann kraftansträngning att söka vård.

  Mitt tips är att söka någon form av stöd av tex en närstående eller en vän eller ngn du har förtroende för och rita upp en mkt enkel stegvis process / karta / översikt. Till ex över dina symtom / vad du inte klarar av och vilken sort hjälp du önskar få för att du tex inte klarar av din vardag/ sysslor. Sen ta steget via en vårdcetral och ev där förklara att du vill bli remitterad till specialist/ psykiatrin/ visa din plan. Det finns hjälp att få fastän det är sååååå tufft att söka den….

  Jag har sökt akut och nej där kommer man inte framåt enligt min perosnliga erfarenhet ( där är mer som en oas / pausknapp från allt när det blir för mkt i livet och dig sj) . Psykatrin är ett skämt pga sina köer ( dem är absolut bra men köerna ojojoj)   Vårdcentralen är första steget och dem rekommenderar jag varmt ( fastän där även finns rövhattar” såklart) .

  Jag håller tummarna att du orkar…lite till …

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.