Hem > Forum > Diskriminering > elitidrottare som skadat sig och blivit funktionshindrad, numera totalt oönskad

elitidrottare som skadat sig och blivit funktionshindrad, numera totalt oönskad

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Hej.

  Jag är en man. Jag är en ung vuxen. Jag blev funktionshindrad p.g.a. en skada när jag var ca. 19.

   

  När jag pratade med hundratals kvinnor och män och ville ha vänskap eller en relation valde alla bort mig. En person brukar vara väldigt verbalt elak mot mig. Jag har ingen som kan säga åt den att sluta.

   

  När jag försökte skaffa en flickvän eller vän brukade många göra äcklade miner och kräkljud åt mig eller så gick de bara.

   

  Jag har bott utomlands och då ville hundratals människor dejta mig eller vara kompisar med mig och det var helt accepterat att ha något funktionshinder. Varje dag fick jag komplimanger och leenden.

   

  Svenskarna är verkligen ett folk som kräver att man måste vara perfekt.

   

  När jag var utomlands var jag i olika kristna länder och de var väldigt snälla mot funktionshindrade.

   

  Ibland har jag helt plötsligt kunnat träffa någon vän eller flickvän här i Sverige som är väldigt snygg, snäll och rik, men de brukar vara kristna invandrare.

   

  Eftersom de kristna är mer snälla mot mig så gillar jag kristendomen. Den senaste tiden har jag varit helt ensam. Jag vill gärna ha någon som bryr sig om mig, hör av sig och som även kan säga till den som mobbar mig att sluta kanske? Den är inte farlig för samhället men den vågar mobba funktionshindrade som ingen bryr sig om.

   

  Om folk vill så kan de höra av sig. Jag föredrar kristna personer eller andra med positiva attityder runt funktionshindrade.

   

  Jag är en skötsam person som inte dricker eller röker och jag äter 99 % hälsokost och kör min rehabträning och jag jobbar med mina olika projekt. Jag brukade vara elitidrottare men har bara skadat mig och blivit funktionshindrad.

   

  Jag har ingen som bryr sig om mig och som stöttar mig.

   

  MVH

  Avatar

  Vad tycker du själv om dig och din sits?

  Avatar

  Förstår att det här är jättejobbigt för dig. Det är något som är grovt fel i ett samhälle när en funktionshindrad person blir utsatt på det här sättet med hånfulla kommentarer. Blir upprörd å dina vägnar.

  Finns det någon möjlighet att du konfronterar den här personen som hånar dig? T ex ställ en rak och öppen fråga inför hela gruppen i stil med: Varför är du så emot funktionshindrade?

  Det kan göra att omgivningen som jamsar med och inte vågar säga till den här personen börjar fundera och reagera på dennes beteende. Med andra ord synliggör man personens elaka avsikter.

  Kram!

  Men fy vad hemskt att du blir bemött på det sättet du beskriver! Dels med den som mobbar dig och dels med att andra människor gör kräkljud och miner! 😟☹️ Ja, tyvärr är svenskar ett ganska elakt och fördomsfullt folk, alla ska liksom passa in i en och samma mall här.

  Går det inte att skicka privat meddelande här? (Jag är ny på forumet).

  Jag har skrivit ett inlägg tidigare idag om det där med att andra människor behandlar en illa och så. Kolla in det om du vill! 🙂

  Avatar

  Hej!

  Känner igen mig i det du beskriver ,tyvärr är okunskap kvar i samhället och antingen vill folk inte förstå eller så vill de inte läsa  på om funktionsvariationer.Som du beskriver har jag haft det sedan barnsben  mer eller mindre ,hade en bra mamma som lyckades tjata till så jag fick umgås med andra barn tillslut,men det va tufft lekte mycket med mig själv vilket oxå blivit en fördel nu i vuxen ålder klarar jag av att va själv mer. Mobbning  och trakaserier va väldigt vanligt förekommande tyvärr även idag  då många tror att alla fungerar på ett sätt vilket inte är sant ….oavsett vad man har är det varierande vad man är bra på och vad man är mindre bra på men när alla dras på samma kam så skapas en felaktig bild av oss som gynnar ingen i stort ,riktigt irriterande och trist när vi nu lever på 2020 talet borde vi kommit längre. Som du beskriver så bra själv så är relationer ett problem som du inte alls är ensam om ,har själv haft svårt at finna en partner och vänner ,och tyvärr är  har jag känt pga vad jag har att det varit svårt att umgås med andra med funtionsvariationer då de med har en felatik bild av olika grupper med funktionsvariationer,vilket har varit trist och jobbigt då många säger att det är där jag hör hemma vilket jag inte riktigt har förstått ,personligen hör jag hemma bland människor oavsett hur de ser ut och är inte en deal breaker utan hjärtat du har omtänksamheten att du vil något gott är väldit viktigt i min lilla värld i alla fall. Risken att  jag retat upp någon med detta medelande får jag ta  är rätt van att ta skit nu så det är lungt. Jag hoppas iallafall att du får en fin jul och vill du skriva så gör det ….vet inte riktigt hur det här funkar men det går ju att skriva på den här sidan.  Önskar dig lycka till med allt vet att det är tufft men sluta aldrig kämpa en dag kan livet bli bättre.

  Hej, jag är ledsen att säga det, men vi som är lite annorlunda kommer alltid ha folk som försöker trycka ner oss, men det finns också folk som bryr sig. Bara det att de syns och hörs mindre än de som är elaka. Jag har varit rullstolsburen större delen av mitt liv för att jag har svårt att stödja på mina ben, jag vet precis hur den där känslan är när man inte känner att man är bra nog för någon, men tro mig det är du. Du har bara inte hittat ängeln än❤️ Och kom ihåg bara för att du inte är som de andra betyder inte det att du är mindre värd, tvärtom , det är en styrka att vara annorlunda det vill jag att du ska ta med dig, det var några kloka ord som min kompis som jag aldrig skulle hitta sa☺️❤️

  Låter jobbigt. Tyvärr går det inte att ändra på andra, men man kan alltid börja med sig själv. Du är definitivt inne på rätt spår och söker något genuint. Jag tror på dig!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.