Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Vågar inte söka vård pga arbete och utbildning

Vågar inte söka vård pga arbete och utbildning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej! Första gången jag vänder mig till ett forum…

    Det är så att jag sedan 3 år tillbaka mår dåligt, förmodligen depression eller ångest eller dylikt. Mår såpass dåligt att jag övervägt att ta mitt liv till och från, tänker dock inte göra detta med tanke på närstående.
    Jag vill så gärna utbilda mig till pilot (jag är i 20-års åldern) men då man måste ha med sig en journalkopia till läkarundersökningen vågar jag inte söka psykisk vård. Är helt övertygad om att jag behöver behandling men blir jag behandlad försvinner min lämplighet som pilot.

    hur bör jag göra? Fortsätta må piss men uppnå min dröm, eller kanske må bättre men då min dröm krossad?

    Anledningen till att jag inte genomgått flygläkarundersökningen ännu är då min livssituation inte tillåter mig söka pilotutbildning förrän om några år.

    Kan tilläggas att jag känner av tidigare ”trauman” i mitt liv vilka plågar min vardag så även dessa vore skönt att kunna släppa på något sätt.

    Tacksam för svar.

    Hej!

    Gäller det för alltid att man inte tidigare kan ha fått psykiatrisk vård? Annars tänker jag att du kan söka vård och må bättre för att senare söka utbildningen och då också kanske vara ”frisk”.Jag tror det är ett rätt krävande yrke så det är inte ens säkert man orkar med det om man inte mår bra. Skulle också tro att det är en jobbig utbildning. Har du någon du kan prata med om hur du mår? Om man vill ha samtalsstöd och inte vill journalföras kan man vända sig till Svenska kyrkan. Präster och diakoner har tystnadsplikt och man behöver inte vara troende för att vända sig dit. De kanske kan hjälpa dig att må bättre eller se saker ur något perspektiv som du inte upptäckt själv. Hoppas det löser sig för dig både med hälsa och utbildning.

    Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.