Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Tror jag har ADHD

Tror jag har ADHD

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag finns i det bipolära spektrat.  Är högfungerande men äter medicin och får livet att funka rätt bra – utåt sett…

    Men jag tror jag har ADHD. För att:
    – jag kan inte hålla ordning, försöker förtvivlat men hemmet, bilen, väskan kalendern är en enda röra.
    – Min man betalar räkningarna, vet knappt vad jag skulle göra utan honom.
    – misslyckades med min utbildning, kunde inte koncentrera mig eller slutföra.
    – kan genomföra massa projekt på det kreativa området, så länge jag tycker saker är roligt kan jag gå upp i det som vore jag autistisk.
    – på jobbet, tycker jag något är tråkigt har jag så svårt att slutföra och somnar ibland på mitt kontor.
    – Livrädd jag ska förlora jobbet för att jag börjat slarva och inte kan koncentrera mig.
    – startar upp massa projekt men har svårt att slutföra om jag börjar tycka det inte är så roligt längre.

    Är jag helt fel ute? Kan det vara ADHD eller är jag bara typ lat haha?

    Hejsan!

    Det låter väldigt bekant, så det är mycket möjligt att du har ADD/ADHD. Men för att vara säker bör du söka om en utredning för att få en expert inom området att avgöra om du har ADHD eller inte.
    Sen finns det väldigt bra medicin mot ADHD som hjälper till med att kunna hålla rutiner och att orka med dagarna utan att man blir lika trött.
    Själv har jag ADD och det du beskriver är problem som jag också har.

    En sak du kan fundera på är om du blir överväldigad av dina egna tankar eller om du gillar att sitta med dina egna tankar, för det är den stora skillnaden mellan ADD & ADHD.
    Hyperaktiviteten i ADHD kommer från att de blir överväldigad av att lyssna på sina egna tankar så de stimulerar sig via aktiviteter. Istället vill en person med ADD vara i sina tankar och blir då överväldigad av att göra flera saker samtidigt.

    Trådstartaren

    Hej, jag kommer nog inte söka för mina problem, det blir för svårt med jobb och familjen och allt som det kan få konsekvenser för…. får försöka hitta sätt att hantera mina svårigheter ändå. Jag äter redan neuroleptika som jag förstår även ibland används vid ADHD.

    ja jag sitter nog inte gärna med mina tankar utan om jag har tid över gör jag förmodligen något i nåt projekt eller så. Eller sysselsätter mig med något alternativt sover haha. Vill inte gärna vara själv utan försöker alltid ragga upp någon kompis istället för att bara umgås med mig själv…. väldans kontaktsökande men ändå alltid rastlös. Svårt att vara i ett sällskap en längre stund då jag har lite svårt att hänga med i samtal i större sällskap och till slut längtar bort även om jag inte vill vara själv.

    Men utåt sett ser allt supertoppen ut haha. Jag har blivit expert på att hålla skenet uppe och framstå som samlad och att jag har koll på läget…

    Som sagt högfungerande i det bipolära… blir hypomanisk i perioder men lyckas hålla det hyfsat i shack med medicin och en partner som stöttar mig/säger åt mig på skarpen när jag svävar ut i rymden….

    Ja, jag får försöka hitta strategier som fungerar….

     

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.