Sömnproblem

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Jag har sedan drygt, 2.5 månad försökt förbättra min sömn. Jag dricker inte kaffe eller te med koffein. Dricker inte alkohol. Har samma rutin varje kväll och släcker skärmar 1 timme innan jag ska sova. Har kallt i sov rummet och jag har kedjetäcke. Gör  avslappning på dan och går 10 000 steg varje dag. Tränar 2-3 ggr vecka. Och Mediterar. Men det har bara blivit värre tidigare sov jag  oroligt med många uppvaknande och var helt slut när jag vaknade nu vaknar jag vid  2 eller 3. Och är dom en zombie.

   

  Jag tar sömnmedicin två olika. Men jag vill inte äta mer medicin.

   

  Någon som har något tips.

  Avatar

  Hmm kanske du borde ta kontakt med en sömnklinik – du kanske snarkar eller har en dåld astma – jag var så där under en period – för min del berodde det på att jag hade en dåligt medicinerad astma. Med hjälp av en tabletter som dämpar astman ihop med astma spray är jag numera utvilad när jag vaknar…

  Dessutom har jag förskjuten dygnsrytm som normalvariation och sover mycket bättre när jag följer min egen rytm istället för den förväntade. Livet är mindre socialt när man går och lägger sig kl 20 och vaknar mellan två och fyra på morgonen varje dag. Men det är värt det för att jag orkar med arbetet bättre nu..

  Men försök att få remiss till en sömnklinik för det finns miljoner saker som påverkar sömnen – har du tur så har du bara lärt din hjärna att den inte ska sova i sängen – då går det att lära om även om det kräver mycket träning…

   

  Trådstartaren

  Jag har behandling för min astma men ska kolla upp det. Snarkar som en tok men har provat om jag har sömnapne men hade inte det. Har provat att använda sån andningsmaskin men jag kunde inte lära mig att  att sova med den

   

  Jag tycker verkligen att jag gjort allt för att kunna sova.

   

  Vad krävs mer?

  Avatar

  Jag har behandling för min astma men ska kolla upp det. Snarkar som en tok men har provat om jag har sömnapne men hade inte det. Har provat att använda sån andningsmaskin men jag kunde inte lära mig att att sova med den Jag tycker verkligen att jag gjort allt för att kunna sova. Vad krävs mer?

  Om du ändå skulle behöva behandling för sömnapné (i Sverige ligger gränsen högre än t ex i USA) sägs ”skenan” Micr02 vara ett bekvämt alternativ till CPAP. Om du kan andas genom näsan i liggande position kan du prova att tejpa ihop munnen, det är bäst att andas genom näsan om man kan.

  Avatar

  Kontakta en specialist inom funktionsmedicin. Du kan ha brister som den offentliga vården inte testar för.

  Trådstartaren

  Kontakta en specialist inom funktionsmedicin. Du kan ha brister som den offentliga vården inte testar för.

   

  Har du något tips på en sån som är seriös?

  Avatar

  Hej.

  Vad jag vet finns det bara några få i Sverige med legitimerade läkare. I USA är trenden stark och har pågått väsentligen fler år än i Sverige. De jag besöker finns på https://nordclinse.nordicvms.com/Default.aspx  Jag har haft åtta år av omfattande sömnproblem som blev väsentligen bättre efter bara två veckors behandling. Jag är såå tacksam för nu har jag börjat få mitt liv tillbaka. För att läsa mer om funktionsmedicin kan du läsa på:

  http://www.funktionsmedicin.se/

  https://drhyman.com/about-2/about-functional-medicine/

  http://blog.patronusmedical.com/functional-medicine-vs-integrative-medicine

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.