Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Ska man bli galen till slut?

Ska man bli galen till slut?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Härom dagen blev jag rädd , har levt under svår stress under lång tid jag lever  med en pojkvän som hör röster och missbrukar amfetamin om och om igen, bra ..dåligt bra.. dåligt.. bra ..dåligt. knarkar får utbrott rena rama helvetet  han är vaken i tre dagar blir tagen av polis, för att sedan sova i tre dagar. Riktig jävla circus

    jag lider av ganska svår psykisk ohälsa som det är! Men genom att försöka bara överleva min pojkväns problem  så får inte mina problem ta nån plats överhuvudtaget , – förrän det blir bra/ lugnt med pojkvännen . När han är stabil då kommer mitt mående och min psykiska ohälsa fram igen. Ja jag måste liksom trycka bort den för att överleva min pojkväns problem.

    men så var det bra ett ganska långt tag, och en grej hände som gjorde att jag mådde jättebra.. men jag har allvarliga psykiska problem.härom dagen sa jag för mig själv- jag  tror på riktigt att jag håller på att bli galen . För scener spelas upp i mitt huvud från förr, och rätt vad det är så ryter jag  – men din jävla fitta håll  käften! Och slår till nån grej för det är som jag blir kränkt på samma sätt som då.är det PTSD?

    Har PTSD för en allvarligare grej, men kanske har det för de gånger jag blivit allvarligt kränkt verbalt också.
    Sen jag känner mig konstant iakttagen ,speciellt av fönster, tänker att där står det nån och granskar mig. Känns även som att jag är huvudpersonen i den här världen! Det är ingen positiv känsla utan otäck känsla.  Ja listan kan göras lång på mina psykiska problem. Men vill hålla lite för mig  själv också,  men vad tror ni.. är det stor risk att jag kommer bli ett totalt psycho?

    man kan ju också se det såhär: om det inte skulle vara så mycket problem och ansvar runt omkring mig, skulle jag kunna leva ut min psykiska ohälsa, och då kanske  min psykiska ohälsa förvärras ? Mycket tankar och funderingar tacksam för svar

    Avatar

    Svår, men intressant fråga, tycker jag!

    Tänker på sorg när jag läser det du skriver. Att under all psykisk ohälsa finns ett tryck? Kanske utgår för mycket från mig själv..

    Vet inte om det stämmer i ditt fall, men att fortfarande känna något, alltså även det du ropade där rakt ut, det ser jag samtidigt som ett “friskhetstecken”? Det är mycket mer allvarligt generellt när man går in i att bli apatisk, likgiltig, det tycker jag man ska passa sig för? Det andra är också illa, men så länge man inte skadar sig själv eller andra tror jag man håller sig på banan fortfarande?

    Jag tänker också att när man har känt många gånger att man håller på att tappa det helt, att man då egentligen desperat behöver trygghet, en trygg kram, bli omhändertagen bokstavligen för omsorg och kärlek? Jag har iaf känt så att jag snarare behöver få gråta, läka, uppleva förutsägbarhet. Det har inte handlat så mycket om psykisk ohälsa som i att balla ur, utan snarare mänskliga behov som behöver bli tillfredsställda.

    Tror också att när man tvingas fokusera på nära anhörigas problem så kan det samtidigt också på vissa sätt göra att sina egna förmildras lite, tycker inte du alls är ute och cyklar där. Dina friskare sidor kanske också blir alltmer behövda och det kan också göra gott – både för den andra men även en förankring (och påminnelse) till dig själv?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.