Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > PTSD och kan bli hemlös

PTSD och kan bli hemlös

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej allesammans. Jag tror nu att jag nått botten. Jag har nyss meddelats att jag tidigare i månaden har missat ett möte med enheten för försörjningsstöd, och jag kommer därmed inte beviljas stöd.

  Så vem är jag? 30 år, autismspektrumdiagnos på den högfungerande änden av spektrat, PTSD pga. både våld i hemmet samt sexuellt trauma med sekundär depression ovanpå detta.

  Jag har tyvärr aldrig förvärvsarbetat, men då man i somras ansåg att jag varit aktiv på 100 % via daglig verksamhet så valde man att klippa banden och istället placera mig som arbetssökande. Det gick inget vidare tyvärr.

  Ärligt talat har jag idag ingen aning om vad jag ska göra i nuläget, men om någon har en lösning eller hjälp att erbjuda så vore jag väldigt tacksam. Jag har tyvärr lidit av självmordsbegär ett bra tag eftersom livet har gått som det gått, och det känns tyvärr alltmer som en rimlig utväg från allt det här, och jag vill ju egentligen inte det.

  Hej! Jag skulle rekommendera dig att skriva på facebookgruppen economista eller i Karriärguiden för råd. Där kommer det ibland liknande inlägg och dom får väldigt många kloka och bra svar tillbaka. har inget bra svar själv tyvärr, men lycka till!

  Det låter väldigt tufft. Har du överklagat beslutet? Om inte, så kan du prova med det. Du kontaktar socialtjänsten eller den handläggare och säger att du vill överklaga, så ska de berätta hur du ska göra. Du kommer att behöva skicka in en skriftlig överklagan. Om socialtjänsten inte ändrar beslutet så kommer de att skicka din överklagan vidare till förvaltningsrätten som avgör. Det är också bra att kontakta hyresvärd och andra du inte kan betala räkningar till i förväg. En hyresvärd kan säga upp ett kontrakt på grund av utebliven betalning, men det är enklare för dem också att situationen reder upp sig.

  Det låter orimligt att du ska behöva bli hemlös på grund av ett missat möte, jag tycker socialtjänsten borde fatta det. Stå på dig!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.