Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Psykosomatiska besvär ??

Psykosomatiska besvär ??

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej
  Är en kille på 54 år.
  Efter en turbulent och rörig tid för 7 år sen där jag levde med mycket ångest och oro. Under denna period började min hud bete sig onormalt. Helt plötsligt kändes huden irriterad och känslig och en känsla av torrhet. Symtomen kunde vara allt från stickningar över hela kroppen, plötsliga nypningar, obehagliga rysningar, mest på ryggen och hela tiden en punkt som börjar svagt med en kliande känsla men som växer sig starkare så du måste typ “släcka” den genom att klia till, och nästan direkt dyker samma symtom upp på annat ställe på kroppen. Väldigt ofta är det i ansiktet vid näsa och läpp.
  För 4 år sen förändrades mitt liv radikalt och har sen dess inte haft några som helst psykiska problem utan lever ett helt normalt liv men ända så hemsöker dessa skumma symtom ett antal ggr per år. De kommer helt oregelbundet, liksom i skov, hänger i från ett par veckor till ett par månader.
  Problemen blir som kraftigast när man ska sova och oftast helt borta på morgonen
  Har varit på två olika VC där man har tagit breda prover, gjort MR hjärnröntgen men hittar ingenting.
  Läkarna syftar på att detta måste vara psykosomatiska besvär.
  Smörjt mig dagligen ifall det kan vara kopplat till torr hud men har inte hjälpt.
  Har ändrat matvanor och till och med tagit tjänstledigt för lång semester men symtomen dök upp även på Kreta.
  Då jag kan vara helt symtomfri i flera månader och besvären har inte blivit värre övertid, så tror jag inte att det är ngt allvarligt men har ändå valt ett liv som singel eftersom när skoven kommer så blir man rätt låg och vill mest vara för sig själv.
  Tragiskt så klart men så blev det.
  Finns det ngn annan som har upplevt eller känner ngn som har nämt ngt liknande eller till och med har ngn tes vad detta kan vara så skulle jag bli glad ifall du hörde av dig.
  Tack !
  Mvh Jensa

  Hej!

  Jag har haft problem som jag tror varit psykosomatiska, troligen stressrelaterade. Den mest tydliga händelsen var för många år sen. Jag var helt frisk innan. Plötsligt efter en lång period av förändringae och stress fick jag svår klåda speciellt på ben och fötterna,även under fötterna så att det blev svårt att gå. Jag blev också väldigt törstig hela tiden och hade ont i magen. Minns inte alla symptom nu, men det kändes som att hela kroppen gjorde uppror och jag var säker på att något var fel Gjorde undersökningar, bland annat för diabetes. Testade svampmedel på fötterna, ingen skillnad.Testerna var normala. Det gick över av sig själv. Men skulle råda dig att testa svampmedel och duscha och tvättta håret med något som bekämpar hudsvamp, om du inte redan gjort det.

  Misstänker också att det man upplever som rent psykiska besvär som stress och depression kan påverka mer än bara hjärnan. Numer håller jag nere rena stressproblem med att röra på mig och äta frukt och grönt varje dag.

  Trådstartaren

  Tack för svar 🙏

  Som sagt, lever ett normalt liv sen 4 år med god hälsa och motion.
  Tvivlar på svamp då besvären kan vara på hela kroppen plus att inga spår av torr eller besvärad hud syns.

  Symtomen är mer stickande och svidande men ändå inget synligt.

  tack

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.