Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Paranoid schizofreni – person med diagnosen – medicinering

Paranoid schizofreni – person med diagnosen – medicinering

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Ska försöka fatta mig kort: En person i min närhet har denna diagnos sedan 10 -15 år tillbaka. Livet har varit turbulent sedan sjukdomen bröt ut och det har drabbat inte minst personens barn. Som tur var, fick den andra föräldern enskild vårdnad och boendet för ett antal år sedan i en ganska uppslitande vårdnadstvist. Den sjuka personen har sedan den fick tvångsvård fungerat ganska bra, och skött medicin etc, och kunnat träffa barnen mer. Nu är alla barn nästan myndiga/myndiga och de har inte bott så mycket hos denne förälder. Dock märks det på alla barnen på olika sätt, att det satt spår att delvis ha vuxit upp med detta.

    Nu har jag fått veta att personen slutat (eller minskat (?) på medicinen). Det barn som trots allt brukat vara hos denne förälder av och till, har sagt att hen inte vill vara där nu, att det märks på föräldern att nåt är fel.

    Personen har skött det mesta i sitt liv rätt bra som sagt, men nu är något på gång. Vad jag vet har personen fått spruta hos sköterska regelbundet så jag undrar hur det går till om en person minskar eller slutar med medicin? Betyder det att hen slutat gå dit, eller kan personen i samförstånd med vården tyckt att hen kan minska/sluta med medicinen? Någon som vet om det är möjligt med vårdens goda minne, eller är enda orsaken som är rimlig, att personen helt enkelt struntar i sin medicin?

    Om jag hoppar sprutor börjar de ringa mig från mottagningen.

    har slutat med tabletter. Därför fick jag sprutor

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.