Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Otrogen och sedan extremt personlighetsförändrad

Otrogen och sedan extremt personlighetsförändrad

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Vet inte riktigt vart jag borde lägga den här tråden, men provar här…

  Har varit tillsammans med min fru i 11år och vi gifte oss förra året. Hon har alltid varit väldigt tydlig med sina känslor mot mig och jag med mina känslor mot henne. På det planet har vi aldrig tvekat på varandra. Vi har 3barn och det har väl skapat slitningar, men inget extremt. Har dock observerat att min fru haft svårt att glädjas åt saker senaste 1-2åren.

  I oktober blir hon avslöjad av mina bästa kompisar (som även hon anser som sina bättre kompisar) att hon kysser en annan man mitt på blanka dagen. Jag utelämnar en del detaljer här men kort sagt så ljuger hon för alla inblandade, under tiden det här uppdagas; våra kompisar, hennes egen bror, mig(såklart). Hon beter sig extremt udda och alla blir chockade.

  Mannen hon träffat är nyskild och har åtdragit sig stora spelskulder och är extremt deprimerad. Han har problem att klara vardagen och har vad jag förstått varit inlagd på psyk under en tid.

  Visst, kärleken är blind och jag säger inget om det.

  Men månaderna efter och ända fram tills nu så slutar min fru äta, hon kan inte sova. Sover på soffan och gör de mest udda sakerna, saker som hon aldrig gjort förut, t.ex börjar röka. Hon rasar 10kg i vikt, en del rasade innan avslöjandet och en del efter. Hon säger saker som ”jag känner inte igen mig själv”, ”jag känner inte igen mina egna tankar”. En kväll var hon på krogen, kom hem sent och gick upp vid 07. Tittade på mig i köket och sa ”det är något som är fel, jag drack jättemycket igår men jag är inte bakfull”. Hon har även problem att vara med barnen och har inte skrattat på flera månader.

  Hon upprepar gång på gång för mig att hon inte har några somhelst känslor för den här mannen. Men han är i samma sits som henne så de kan dela tankar och mötas på samma plan. Hon menar att de är i någon sorts livskris. Säger också att hon aldrig någonsin kan tänka sig bli tillsammans med honom.

  Hon vill vara med mig, men mår så psykiskt dåligt att hon inte kan jobba på vårt förhållande säger hon. ”Jag kan inte ge mer av mig själv, jag måste tänka på mig själv”.

  Nu till det konstigaste av allt; Hon är jättarg på MIG för allt det här. Hon tycker jag ska ta på mig att hon varit otrogen och att hon mår dåligt. Jag ska se min del i det, och ”rannsaka mig själv” enligt henne.

  Aggresiviteten blir så extrem att vi inte kan prata alls. Den pyr verkligen hela tiden, som ett hat mot mig.

  Vi har försökt med parterapi, 3ggr gick vi, men nu säger hon ”Jag får bara massa skit och krav där så vi måste vänta tills jag mår bättre”.

  Hon går även hos egen terapeut men 1gng/mån så det gör ingen skillnad vad jag märker. Hon vill inte gå oftare heller.

  Jag fattar ingenting. Har nu postat skilsmässopappren. Men det vore roligare att förstå eller hitta någon öppning i det här. Det är som alla hennes tankar är vridna, falska och hon ser allt extremt mörkt.

  Varför är hon så fly förbannad hatisk mot mig? Är det något psykiskt spel som pågår?

  Avatar

  Hmm din beskrivning låter ju inte så bra… Hur är läget nu?

  Det är ju inte så ovanligt att människor som mår dåligt bara är arga på alla andra. Speciellt personer som de är trygga med. Så kanske ska du ta det som en eloge att hon är arg på just du.

  Har din fru någon historia av sådana här episoder tidigare?

  Hur ställer hon sig till om du föreslår att hon ska söka hjälp för en utredning över varför hon har det så här jobbigt. Vilket jag förstår är jobbigt eftersom hon antagligen blir galen på dig om du föreslår det – men det kanske är det som behövs – för det kan ju behövas någon slags medicinering i kombination med psykoterapi eller KBT eller något annat som kan behövas.

  Har du lust – skriv mer om er situation för jag läser alla inlägg som du skriver – svarar gärna och kanske kan du få lite lättnad genom att skriva här.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.