Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Nån fler med BDD här???

Nån fler med BDD här???

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
  • Jag vet nästan svaret på den frågan. Ingen kommer skriva ”ja jag har också det, lets talk!”      Är så jävla ensam med de här tankarna

    Avatar

    Hej jag är ledsen men vet inte vad det innebär. Vill du berätta?

    Trådstartaren

    Hej jag är ledsen men vet inte vad det innebär. Vill du berätta?

    googla bdd disorder.

    det är en psykisk störning som gör att man är väldigt upptagen av sitt utseende, ser ”fel” och skäms för sitt utseende bland annat. Så mycket att det påverkar ens vardag och mående.

    jag tänker på utseendet v a r j e vaken  sekund. Och jag har dessutom blivit tjock på äldre dar vilket INTE klär mig. Blir så sjukt deprimerad av det här.

    Avatar

    Förstår att det är jobbigt. Kan det hjälpa med KBT eller liknande? Fast du har säkert provat.

     

     

    Trådstartaren

    Förstår att det är jobbigt. Kan det hjälpa med KBT eller liknande? Fast du har säkert provat.

    ja har provat lite, det var verkligen skitsnack tyckte jag. På andra kanske det funkar men inte på mig tydligen..

    att man blir äldre gör en ju inte snyggare heller

    Hellre död än ful för min del, men då skulle jag sminka mig och vara rädd för hur jag ser ut död och så inför att folk skulle hitta mig, har dock lovat mig själv att inte ta mitt liv- i respekt för nära och kära

    Avatar

    Känner med dig, kanske du kan ge kbt en chans till? Jag har haft en bra samtalskontakt  som tyvärr slutat och det finns ingen tillgänglig annars. Var skeptisk innan men nu saknar jag den kontakten och stödet. Jag tycker inte om nåt med mig själv, varken utseende, röst eller sätt. Ibland kan jag strunta i det men det finns i bakhuvudet hela tiden, är det lite så för dig fast mer och om utseende?

    Trådstartaren

    Känner med dig, kanske du kan ge kbt en chans till? Jag har haft en bra samtalskontakt som tyvärr slutat och det finns ingen tillgänglig annars. Var skeptisk innan men nu saknar jag den kontakten och stödet. Jag tycker inte om nåt med mig själv, varken utseende, röst eller sätt. Ibland kan jag strunta i det men det finns i bakhuvudet hela tiden, är det lite så för dig fast mer och om utseende?

    ja jag gillar inte heller min röst men mest hatar jag mitt utseende i ansiktet. Det är så handikappande att jag ibland har svårt att handla mat, men då är det även att jag känner att folk dömer mig för vad jag handlar för nåt . Sjukt egentligen

    Hej! Har själv bdd vilket gör att jag sällan lämnar min lägenhet. Jag pratar gärna om du vill

    Trådstartaren

    Hej! Har själv bdd vilket gör att jag sällan lämnar min lägenhet. Jag pratar gärna om du vill

    fy fan har varit där. Jag var isolerad  i 6 år mest pga BDD.
    idag tvingar jag mig ut för jag vägrar hamna där igen men det är så sjukt deprimerande att vara / känna sig så ful… hur klarar du att handla ,tillexempel? Jag tycker det är jättesvårt att stå öga mot öga eller ansikte mot så ansikte med kassören / kassörskan

    Jag fick diagnosen BDD för kanske 10 år sedan. Idag är jag 32 år (man) och inget har blivit bättre.

    Jag är riktigt ful men jag ser även komisk ut likt en animerad figur, komiska delen är förmodligen värre än fulheten även om dessa hänger ihop såklart, men att jag ser så “rolig” ut gör att ingen lämnar mig ifred (plugg, jobb, offentliga platser). Tänk er pinocchio-näsa och stora spetsiga öron på ett litet ansikte. Jag ser dessutom betydligt yngre ut än jag är vilket bara bidrar till hur illa folk behandlar mig.

    Jag blir inte tagen seriöst någonstans. Senaste två jobben jag haft har jag sagt upp mig efter drygt 2 månader då folk hånade mig, någon tog bilder på mig och massa skit. Detta har gjort att jag varit tvungen att flytta hem till mina föräldrar för att klara mig ekonomiskt (har inte haft ett jobb på 3 år).

    Orken att söka nytt jobb och flytta ut finns inte där, samtidigt som skammen att inte varken ha jobb eller eget boende vid min ålder gör att ångesten blir total.

    Jag befinner mig just nu i en mental situation där jag inte ens klarar av att gå in i en matbutik, åka kommunalt eller besöka tandläkaren. Det jag lyckas med är att ta promenader i ett lugnt bostadsområde/skogsområde.

    Jag har så många dåliga minnen från mitt liv att jag får hjärtklappningar och kallsvettas bara av tanken att jag ska in på ICA.

    Senast jag var inne i en butik var förmodligen för 6 månader sedan, valde en tid när det var lugnt med folk, ändå stirrade ett gammalt par länge på mig, ett grabbgäng garvade åt mig när jag stod i kön. Kassörskan försökte hålla sig för skratt när jag fick min hjälp.

    Jag har erfarenheter som dessa i princip från varje gång jag varit ute bland folk, riktigt illa har det varit när jag varit tvungen att följa med familjen på restaurang. Jag sitter och försöker njuta av maten och vara social medan gäster vid andra bord småpratar med varandra för att de med ryggen mot mig vända sig och lite diskret kolla, eller servitören/servitrisen som kollar på dig med något slags “pitysmile”, varje gång mitt bord passeras.

    Jag har genomgått KBT flertals gånger, det fungerar inte på mig. “Exponeringsövningar”, som mycket går ut på, kallar jag för isoleringsövningar, eftersom jag får enbart negativ feedback från dessa, vilket gör att jag mår ännu sämre och isolerar mig än mer.

    Jag har knaprat antidepp ända sen jag fick diagnosen, det har hjälpt mig med självmordstankar och rastlöshet men eftersom jag fortfarande ser ut som jag gör så får jag samma bemötande av folk.

    Jag är ny här, men tänkte att det var dags att skriva av sig lite, senaste veckorna har jag känt ett enormt självmordsbegär, jag sitter dagarna i ända och diskuterar med mig själv hur och när jag ska ta mitt liv.

    Problemet är att jag är så jäkla feg att genomföra de alternativ jag planerat.

    De alternativ som är genomförbara har jag inte tillgång till (vapen, droger) och med tanke på min extrema sociala fobi/isolering så går det inte heller.

    Föräldrarna vill åka in till psykakuten, men jag vågar inte ens göra det. En 32 årig man som ser ut som en liten ful komisk pojke vill ha hjälp för sitt utseende, de kommer förmodligen garva med varandra när de ser mig. Om inte, hur ska dem hjälpa mig? Betala för plastikoperationer? Det fungerar inte heller, senast jag besökte en läkare för näsplastik så hade min näsa tydligen för tjock hud och därför inte kunde förminskas och inte heller få in den närmre ansiktet för det hade varit för svårt. Plastikoperationer är tydligen för normala/snygga personer att förbättra sig, inte för riktigt fula.

    Samtidigt är det så många ingrepp jag behöver att jag inte vet i vilken ände jag ska börja, näsa, öron, ögon, haka, käke, skägg, vilket jag definitivt inte har pengar till men samtidigt när man får ett nej likt näsplastiken så inser man att det är helt över.

    Min senaste tanke var att skära av sig näsan och öronen för att bli av med två problem och ha anledning att gå med mask dagligen, samtidigt är det definitivt över om jag gör det, med jobb och annat (vilket visserligen är över ändå).

    Skönt att skriva av sig lite, i denna ständiga misär.

     

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.