Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Någon i mitt huvud skadar mig

Någon i mitt huvud skadar mig

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej.

  Som barn var jag med om en hel del trauma som lämnade mig med ganska kraftig cPTSD, och på senaste tiden har det börjat misstänkas att jag kanske har OSDD-1a vilket är en sjukdom lik DID (dissociative identity disorder) men med mindre utvecklade alters.

  Nu till vad den här tråden handlar om.

  Jag har börjat dissociera mer på senaste tiden då min cPTSD har blivit av anledningar jag föredrar att inte prata om. Jag är relativt säker på att någonting frontar när jag är borta, för efter att jag kommer tillbaks till medvetandet så har jag ofta skadat mig själv.

  Jag är livrädd för vad som händer när jag är borta och det känns som at jag helt har förlorat kontrollen över mitt liv. Jag glömmer flera dagar i taget (trodde det var den första igår men fick snabbt reda på att det inte var fallet), och min kropp skadas bara mer och mer. Jag är rädd att jag ska råka göra något mer drastiskt och vet inte riktigt vart jag ska vända mig.

  Jag finner mig för tillfället helt utan psykolog då jag nyss fyllt 18 och tvingats lämna BUP. Har en remiss till WeMind men den är först i juni och jag vet inte om jag kommer klara mig tills dess. Jag har en kompis som säger att jag borde åka till psykakuten och har erbjudit sig att följa med, men jag vet inte om dem skulle ta mig seriöst helt enkelt.

  Vad ska jag göra?

  Avatar

  Hej,

  Jag hör i det du skriver att du upplever stor oro. Jag förstår din beskrivning som att du hamnar i dissociation. Du skriver att du är rädd att göra drastiska saker. Du står just nu också mellan BUP och vuxenpsykiatrin och utan kontakt med känd psykolog. Så bra att du har en kompis till stöd.

  Finns det någon vuxenpsykiatrisk mottagning i din närhet som du kan ringa och rådgöra med för att få deras professionella bedömning?
  Kram

  Jag har också osdd, förstår vad du känner även fast jag inte får amnesi mellan switcharna.

  Kan du på nått sätt kommunicera med din alter? Dagbok, meditation ect. Då blir det lättare att ta reda på vad hen känner.

  Har du tur hos akuten kan du få en läkare som fattar DID och kan remittera dig till en traumaklinik. Bor du i Stockholm finns Rosenlunds PTSD mottagning, de har folk kunniga om DID.

  Mitt starkaste råd är att hitta någon i din närhet som också har osdd eller did. Det har hjälpt mig otroligt mycket.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.