Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Lithium och bipolär

Lithium och bipolär

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hur vanligt är det att man faller tillbaka i depression trots Lithium? Har 0,5.

  Nån mer med Lithium som har erfarenhet?

  Jag var så lycklig i våras. Nu känner jag att det är på väg igen.

  Jag vill inte. Jag vill inte falla ner på botten igen. Och sen gräva mig djupare och hitta ett nytt bottenlöst hål med vakuum.

  Det höll på att sluta illa. Finito. Forever. På riktigt. Sist. Inte ens ett år sedan. Slumpen gjorde att jag överlevde.

  Jag försöker göra sånt som jag tycker om. Försöker se det lilla. Men mörkret hänger som en ständig följeslagare över mig.

  Har tid på psykiatrin i december.

  Hej! Jag är inte rätt person att svara på din fråga om Litium då jag inte är manodepressiv. Om du har frågor kring doseringen kan du kanske rådgöra med den som har hand om din medicinering.

  Jo, varför jag svarar på ditt inlägg är för att vi har gemensamma beröringspunkter. Jag är deprimerad, eller har det som kallas “egentlig depression”. Depressionen är en central del för båda våras diagnoser.

  Vad är det som gör att du känner dig sämre nu än tidigare? Du skriver att du var lyckligare i våras. Att detta kan skifta är en del av sjukdomsbilden kring manodepressivitet. Om du skulle rannsaka dig själv, har det hänt dig något den senaste tiden som skulle kunna göra dig upprörd? Finns det relationer som påverkar ditt mående? Blir du påverkad av olika årstider? Hur hanterar du de mörka årstiderna? Vad var det i våras som kunde göra dig lycklig? Var det något specifikt eller kändes det allmänt bra helt enkelt? Att hitta svar på varför man börjar känna sig sämre inombords kan vara svårt.

  Därför skulle jag vilja att du fokuserar på det goda som vi alla kan relatera till. Du skriver att du försöker göra sådant som du gillar. Och det är jättebra att du tänker så. Försök att behålla den inställningen och försök att hitta det som gör dig glad. Du kanske har någon hobby eller andra intressen som ger dig glädje. Omge dig med människor som du gillar och litar på. Det som gör att du kan bibehålla fokus på det som verkligen betyder något för dig är av godo. Vad det kan bestå av vet du bäst själv. Hitta något som skänker dig glädje, ro eller nytta för en stund så kan du förhoppningsvis känna tillfredsställelse och det som du associerar som negativt inte är lika framträdande eller påträngande för dig.

  Jag önskar dig lycka till!

  Trådstartaren

  Kom ur en djup depression i våras. Fick livslusten tillbaka. Men nu känns det som en tung, kall, blöt skugga över mig igen.

  Det som skrämmer mig är att ingenting spelar någon roll längre. Ingenting är roligt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.