Hypomani

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag hade en psykos för 10 år sedan och har ätit först risperidon och sedan abilify under åren som gått. Efter diskussion med läkare har jag slutat med medicin och jag mår så himla bra.

  Supereffektiv och kreativ och känner mig som att jag flyger fram. Vill aldrig mer gå på psykofarmaka igen.

  Men efter en stressig period på jobbet märker jag att jag är väldigt uppskruvad, lättirriterad och forcerad. Speciellt på jobbet. Hemma går det bättre.

  Hur ska jag tänka? Ska jag se hur det utvecklas över tid eller ska jag kontakta sjukvården igen? Jag har inga psykotiska symptom utan tänker att just hypomani passar bäst in på hur jag känner mig just nu.

  Vill verkligen inte tillbaka på mediciner igen. Har aldrig varit suicidal. Kan man vara i ett kreativt hypomant tillstånd och lära sig liksom leva med det eller är risken väldigt stor att insjukna i bipolär sjukdom?

  Vet att man inte ska självdiagnosticera sig. Har bara börjat känna att jag liksom spårar lite på jobbet och det är inte helt bekvämt. Har sagt upp mig. Lite förhastat kanske. Impulsivt… och känner mig som en superhjälte som kommer göra stordåd.

  Japp… låter inte helt balanserat kanske. Bara så skönt att känna mig kreativ och i ett flow igen och vill inte förstöra det med meds.

  Är det någon som har någon tanke eller erfarenheter av nåt liknande?

   

  Har själv varit hypomanisk en gång och kan känna igen mig i mycket utav det du skriver. Herregud vad härligt det var, haha. Jag skulle nog vilja påstå att man märker ganska tydligt om man är hypomanisk eller inte (iaf för mig var det så. Om man är fullt manisk kan man ofta sakna sjukdomsinsikt men eftersom du nu skrivit här tänker jag att du är medveten om vad som händer liksom).

  Nu vet jag inte hur du mår för övrigt, men för mig så försvann alla deppiga tankar helt och hållet. Det var som att någon hade låst in dom i en burk. Dom kom inte åt mig, för jag var som definitionen av lycka.

  Har du ätit antidepressiva någon gång? För om man är bipolär kan man bli hypomanisk/manisk av det.

  Vet inte om detta gav dig någonting vettigt, menmen. Ta hand om dig!

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar. Det blev för mycket och jag kontaktade vården igen. Tillbaka på Abilify och väntar på utredning. Ja så kan det gå. Får se vad det mynnar ut i…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.