Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Hur ska jag hantera min ångest?

Hur ska jag hantera min ångest?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag har i perioder väldigt svår ångest och jag hittar inget bra sätt för att kunna hantera mina känslor. Har en pågående kontakt på psykiatrin men det är inte lämpligt för mig att äta medicin just nu. Försöker hålla ihop mig själv för barnens skull samtidigt som det är kaos inom mig. Finns det något positivt man kan göra för att bli lugnare och slippa vara så arg och upp i varv? Som det är nu dämpar jag ångesten med att dricka stora mängder läsk, tidigare var alkohol och rökning min last. Har även försökt fly genom tillfälliga relationer, shopping, spel, ja det mesta som varit destruktivt. Finns det inga bättre alternativ som inte leder till ännu mer problem i slutänden? Hur hanterar ni ångest? Vad hjälper er?

  Hej! Vad bra att du ber om hjälp <3

  Jag har märkt att jag mår bättre av saker jag kan kontrollera. Att skriva i min kalender och göra veckoplaneringar (även om jag inte följer dem sen), att diska och att sysselsätta hjärnan med annat. Typ serier på netflix (inget tungt och jobbigt) och poddar eller ljudböcker. Virkning. Mobilspel. Vadsomhelst som triggar belöningssystem i hjärnan. Om traditionell medicin inte funkar just nu så kanske johannesört kan vara ett alternativ? Enligt en tysk läjare jag träffade på slutenpsyk har johannesört samma effekt som tex ssri-medicin. Yoga är ett hett tips också för då ”måste” du andas.

  Du gör ett bra jobb. Läsk är ju tusen gånger bättre än alkohol! Alkohol är faktiskt ångestframkallande i sig.

  Du kommer inte att känna såhär föralltid. Kanske är det helt okej att bara fokusera på vad som känns bäst i just den här sekunden, iallafall när det är som värst?

  Jag tror på dig.

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för ditt stöd. Jag ska prova och se om det funkar med alternativ medicin. Har tidigare provat yoga och mindfulness men det är läskigt att stanna upp i stunden och ”bara vara” när hjärnan går på högvarv och jag bara vill fly till något annat. Försöker att inte slå på mig själv men så fort jag har slutat med ett beroende har jag börjat med något annat istället. Önskar att jag kunde bli fri och tillåta mig att må bra här och nu. Att skriva hjälper mycket.

  För mig funkar fysisk aktivitet, gärna i högt tempo. Jag personligen gymmar 2×60-70 min i veckan och tar raska promenader övriga dagar.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.