Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Humörsvängningar tar över mitt liv.

Humörsvängningar tar över mitt liv.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Under hela gymnasiet var jag deprimerad o hade ett grovt skadebeteende. Sista året på gymnasiet så började jag må bättre o kände att framtiden såg ljust ut för mig. När jag tog studenten så var de en morgon min mamma berättade att hon har fått cancer. Min mamma fick bröstcancer o sa till oss att bröstcancer är en ”snäll” cancer men den var inte så snäll mot mamma. Min mamma fick gå igenom hela behandlingen o jag såg att min mamma var deprimerad.

  Senare när min mamma blev klar med sin behandling o jag hade precis flyttat hemifrån, efter bara några månader så brinner mina föräldrars hus ner. Jag vaknade av att mina svärföräldrar slår våran dörr o skriker till mig att ”ditt hus har brunnit ner”. Vi blev av med allting o våra husdjur, värsta av allt mamma hann inte ut från huset så hon hamnade i intensivvården en hel helg men tur nog så klarade hon sig. Jag vaknade dock varje morgon att mina vänner skicka olika nyhetsartiklar om ”mordbranden.”

  Efter några år så flyttade mina föräldrar in igen i deras gamla hus. Jag började må bättre o kände att ångesten försvann för mig. Men en morgon så vaknar jag att får ett sms att min vän har dött, efter ett halvår vaknar jag igen med liknande sms att en annan vän har gått bort. Båda dom två ville inte leva längre.

  Efter alla händelserna i mitt liv så har jag haft jätte svårt med sömn o tappat alla rutiner. Jag kämpar men jag har så jäkla kraftiga humörsvängningar att jag har lätt att hamna i ett ”kris”, depression o lätt utmatta mig själv. Pågrund av mina humörsvängningar så har jag lätt att hamna i en depression o lätt att bränna ut mig själv igenom t.ex jobba övertid, startar ett stort projekt. Väldigt sällan men har ändå hamnat i ett kris. När jag väll hamnar i ett kris börjar så får jag ett utbrott o skada mig själv utan att ens veta om vad jag håller på med.

  En samman fattning om vad jag skriver om är att vissa dagar vet jag inte vem jag är. Jag har hamnat så många hemska livshändelser att jag vet inte hur jag ska hantera dom. Vissa dagar kan jag prata om allting som att ingeting har hänt, andra dagar är jag helt förälskad i mitt liv o känner att jag orkar allting, vissa dagar hatar jag mitt liv o är helt nedstämd över allting. Dom värsta dagarna är när jag hamnar i ett kris o vet inte ens vad jag håller på med.

  Jag är orolig över att mina humörsvängningar kommer att ta över mitt liv.

  Jag är troligen inte rätt person att komma med råd, att påstå jag vet hur det känns .. för jag har aldrig varit i närheten av så många tråkiga händelser på en gång .

  Men visst drabbas även jag att tuffa perioder o händelser det gör alla, jag förstår hur så mkt detta måste påverka dig .

  Jag har använt mig mkt av Dennis och hans lärdom att en tanke bara är en tanke, att det är tankarna som styr våra känslor , men att en tanke bara är en tanke.. :”fluss” ….

  Då jobbar jag med att inte slå bort negativa tankar utan låta dem vara och istället försöka förstå att en tanke bara är en tanke, det hat hjälpt mig i svåra stunder

  https://www.youtube.com/watch?v=_2ht17x6lJg

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.