Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Hjälp min partner har schizo affektiv syndrom

Hjälp min partner har schizo affektiv syndrom

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • det vill säga han hör röster, upplever helt felaktigt att folk vill honom illa t.ex idag hörde han att någon skrattade utanför fönstret och han skrek högt åt personen fönstret var stängt och han såg inte ens personen ..en natt hörde han röster igen och jag låg där bredvid och plötsligt s k r i k e r han Håll käften !!!!!!håll käften håll !!!!käften!!!!!!!!!!! Hans humör skiftar som han vore en kvinna med svår pms . Han använder amfetamin och igår tog han kokain vilket han inte brukar göra. Han har kontakt med både soc och en psykosmottagning,men dem gör ju för fan ingenting det är jag som är partner som får ta all skit.  Jag är trött rädd och orolig. Vi har underbara stunder ibland, det är så jävla svårt att se någon man älskar vara så sjuk. Vad kan jag som partner göra ?

  det vill säga han hör röster, upplever helt felaktigt att folk vill honom illa t.ex idag hörde han att någon skrattade utanför fönstret och han skrek högt åt personen fönstret var stängt och han såg inte ens personen ..en natt hörde han röster igen och jag låg där bredvid och plötsligt s k r i k e r han Håll käften !!!!!!håll käften håll !!!!käften!!!!!!!!!!! Hans humör skiftar som han vore en kvinna med svår pms . Han använder amfetamin och igår tog han kokain vilket han inte brukar göra. Han har kontakt med både soc och en psykosmottagning,men dem gör ju för fan ingenting det är jag som är partner som får ta all skit. Jag är trött rädd och orolig. Vi har underbara stunder ibland, det är så jävla svårt att se någon man älskar vara så sjuk. Vad kan jag som partner göra ?

  Han måste sluta med drogerna för att ha en chans att bli av med psykosen och rösterna! Det är lättare sagt än gjort; jag har själv slutat med droger så jag vet hur svårt det är! Själv flyttade jag 70 mil bort, från Stockholm till en by i Härjedalen, för att få en chans att sluta. Samt komma bort från alla j-la myndigheter som bara gjorde allt värre. Som du skriver, nej Soc och vården gör INTE ETT SKIT!! Det enda de gör är att komma med orimliga krav, och man får ingenting tillbaka! (Här uppe i Härjedalen är de dock bra; vet inte var ni bor men i storstäderna finns ingen hjälp att få om du inte har det plånbok eller en jäkla tur och träffar rätt person!)

  Hur kommer det sig att han inte har kontakt med beroendemottagningen? Vill han själv sluta med droger? Förstår han att de skadar honom?

  Kram ❣️

  FET plånbok ska det stå

  Avatar

  Fina du, så otäckt <3 Går det att sätta sig i en taxi och åka till psykakuten? Hade jag varit så sjuk att jag hallucinerat hade jag velat att en anhörig gjorde så med mig <3 Kan inte sånt här men någon medicin är nog bra att ta i det här tillståndet?

  Blir faktiskt orolig för din säkerhet också. Var rädd om dig <3

  Trådstartaren

  Tack båda för era svar, han har ingen sjukdomsinsikt när jag säger att det är i hand huvud så säger han bara att det inte är så. Ändå vet han att han har schizo affektiv syndrom. Han har medicin men han blir bara arg om jag lägger mig i,så har  slutat göra det.

  Han har kontakt med en beroende mottagning men dem säger bara att han ska sluta med amfetamin ja visst det ska han säger han och sen sitter han där i soffan och snortar iallafall. Det är helt värdelöst.

  tack som sagt för era fina svar det värmer!❤️

  Tack båda för era svar, han har ingen sjukdomsinsikt när jag säger att det är i hand huvud så säger han bara att det inte är så. Ändå vet han att han har schizo affektiv syndrom. Han har medicin men han blir bara arg om jag lägger mig i,så har slutat göra det. Han har kontakt med en beroende mottagning men dem säger bara att han ska sluta med amfetamin ja visst det ska han säger han och sen sitter han där i soffan och snortar iallafall. Det är helt värdelöst. tack som sagt för era fina svar det värmer!❤️

  ”De säger bara att han ska sluta ta amfetamin”. Jag är inte förvånad iochförsig.. Beroendemottagningar brukar vara ganska värdelösa vad jag förstått och erfarit! Om han hade kunnat sluta på egen hand så hade han ju inte ens behövt ha kontakt med dem! 😣😤 De verkar tro att folk är dumma, och att det går att sluta bara för att de säger åt en att sluta! Jag har liknande erfarenheter. Vad hjälper det att de sitter och talar om att jag inte ska göra det eller det?! Och att det är dåligt och farligt? Jo tack, det VET jag liksom redan. Jag är inte dum i huvudet och det är säkert inte din pojkvän heller!  Har de erbjudit honom att gå någon behandling, stöd för nedtrappning/annat stöd, att få träffa någon och prata om det med..?

  Har du provat att ställa ultimatum? ”Nu får du sluta om du vill ha mig kvar”, typ?

  Trådstartaren

  Ja jag har sagt flera gånger att ”-tar du det där så går jag.” men han är grym på att släta över” bara lite” det är inte så farligt” jag lovar” bla bla bla. dessutom vill jag inte lämna honom jag älskar honom han är mitt allt… jag har inga vänner. många frågar varför jag stannar eftersom det kan vara riktigt otrevligt många gånger, men jag har inte lätt att träffa andra, och har BDD ( typ utseende fixering (googla)) och jag ser ett monster i spegeln han säger alltid att jag är vacker, det har han gjort från första början.

  men ja hans grundsjukdom blir ju inte bättre av att han använder amfetamin,är inte så insatt i droger men har förstått att man kan bli paranoid av det.

  jag tänker på filmen A beautiful mind ..jag känner mig som hustrun i den filmen.

  såg den första gången när jag var 12, tyckte den var jättebra men jag kunde inte veta att det skulle bli likt mitt liv (från hustruns perspektiv) det finns en scen när huvudpersonen(mannen) ”ser”att en man riktar en pistol mot fruns huvud och han skriker nej och knuffar till frun som håller i deras baby..

  jag vill så gärna ha barn men vågar inte pga den ostabila situationen.

  tänk att ha en baby att skydda också..     usch vad eländigt allt låter..men skönt att skriva av sig:)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.