Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Hetsätningsstöring utan hjälp

Hetsätningsstöring utan hjälp

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag är desperat över min hetsätningsstörning. Jag fattar inte hur jag ska vinna över den. Jag tog hjälp idag men hjälpen gjorde att ångesten över maten exploderade. Jag kunde bara tvinga i mig en halv potion mat sen fick jag sluta eftersom jag var rädd att spy.

   

  Jag kan inte låta någon annan säga vad jag ska äta.

  Jag kan inte kapitulera inför maten

  Jag kan inte orka hålla på med detta.

   

  Olusten äter upp mig innefrån. Det är som kritan när den skriker mot svartatavlan. Jag lovar man gör allt för att komma undan det ljudet.

   

  Jag orkar inte med detta längre . Mitt landsting så får man ingen hjälp med hetsätningsstöring jag fattar inte varför.

   

  En ledsen person 😭😢

  Just det med hetsätning är en så sjukt jobbig grej, verkligen. För det ses typ inte som en äkta ätstörning fast det är ju verkligen det!!!! För mig är det att jag antingen hetsäter och sen försöker ha kontroll så äter jag typ ingenting så blir jag så frustrerad att jag hamnar i samma hetsätnings-bana. Är det samma för dig?

   

  Mvh, jag förstår dig

  Trådstartaren

  Jag svälter mig aldrig. Utan det blir bara banans med känslorna och då klara jag inte av att kontrollera mig.

   

  Eller det är en sjukdom så det handlar inte om kontroll utan sjukdomen tar sig i uttryck att jag äter eftersom jag inte vill känna.

   

  Önskar så att det gick att bli frisk ifrån detta helvete.

   

  Jag tror att det finns flera olika typer av hetsätning. Det viktigaste är att man inte slår på sig själv för att man har sjukdomen idag när jag mår lite bättre kan jag tänka då med när jag mår dåligt går det inte.

   

  Hoppas att du får hjälp med din ätstörning.

   

  Kram. 🎈

  Avatar

  Lär dig varför hetsätning uppstår. Jag insåg att jag hetsäter när min kropp fått för lite energi. När den lusten kommer kopplas primitiva och starka impulser i hjärnan igång som driver dig till att äta det som finns närmast till hands, så var inte hård mot dig själv när det händer. Försök på nytt nästa dag med att äta bättre om du inte vill eller kan ta hjälp.

  Ät en viss mängd bra proteiner, olivolja och mycket grönsaker som man inte kan äta för mycket av varje dag och öva på att avsluta varje dag med att intala dig själv att du har försökt att göra så gott du kunde och fundera samtidigt på vad som är möjligt för dig att göra bättre imorgon. Andra tankar ska du inte stanna vid. Ge inte upp. Håll på så så länge det behövs.

  Ylab hjälper till vid ätstörningar dit vem som helst kan söka även om ditt landsting inte vill hjälpa till. Funktionsmedicin är en annan lösning om du inte får hjälp via det offentliga.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.