Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > “har du funderat på om du har adhd?”

“har du funderat på om du har adhd?”

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • För tre veckor sedan hade jag kontaktat en psykolog online för att kände att jag behövde prata med någon.

    Efter en timmes samtal frågar hon om jag funderat på om jag har adhd? Nej, det har jag inte gjort. Men nu, veckor senare, kan jag inte tänka på något annat.

    För ett år sedan var jag hos en psykolog på hälsocentralen för att jag inte mådde bra. Fick fylla i en massa papper, jag tror inte jag visste vad alla papper var för. Visste att ett av papperna var ett test för adhd men jag fick inte någon direkt förklaring av nägot resultat egentligen. Psykologen frågade dock om jag trodde att jag hade adhd och självklart svarade jag nej, sköt det ifrån mig. Och så var det inte mer än så.

    Jag vet inte hur sånt fungerar, jag vet inte vem jag ska fråga men det känns jättedumt att gå tillbaka dit ett år senare, känns som att det gått för långt tid. Jag har inte någon nära jag kan prata med heller.

    Jag behöver tips (dock osäker på om jag kommer få det här)?!

     

    Hej, nu har jag precis, precis gått med och jag ser att ditt inlägg är cirka en månad gammal.

    Jag skulle säga att du definitivt kan gå tillbaka! Har terapeuten för ett år sedan bett dig att fylla i bl a ett självskattningstest för ADHD och nu för tre veckor sedan fått frågan från en annan terapeut/psykolog så tror jag att det är berättigat att lyfta frågan “på riktigt”.

    Under denna tid, efter senaste psykologkontakten, har du läst på och kan känna igen dig själv i ADHD/ADD?

    Trådstartaren

    Jag har läst om det och många saker stämmer in på mig. Jag tror dock att jag är orolig för att jag skulle “misslyckas” på en eventuell utredning, jag är sämst i världen på att förklara hur jag känner… Möjligen så blir jag helt ostrukturerad i mina förklaringar att det är svårt för lyssnaren att hänga med i mina resonemang.

    Känner inte heller att hälsocentralen dit jag gick för ett år sedan var speciellt förtroendeingivande.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.