Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Fram och tillbaka

Fram och tillbaka

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Ni med bipolär diagnos… Hur har ni det mellan skoven?

  För mig är då måendet varken toppen eller botten. Det varierar från att kännas normalt några dagar till att sedan vara nedstämt några dagar och så bra igen osv fram och tillbaka. Känns som att klättra uppför en stege och rasa ner igen gång på gång. Känns jättetråkigt att glädjekänslan aldrig får stanna kvar.

  Någon som känner igen det här?

  hej! som någon med bipolär sjukdom så kan jag verkligen känna igen mig i det. det är så smärtsamt att gå igenom alla skov. tar du mediciner? det gör jag och det har hjälpt mycket. sen är det fortfarande upp och ner, men det känns mer normalt nu.

  jag vet hur svårt och kämpigt det är. jag har varit på botten och toppen, men det går över och du kommer kunna leva ett normalt liv ❤️hejar på dig!

  Trådstartaren

  Tack snälla för ditt svar ❤️ Tar Lithium, Sertralin, Voxra och Abilify. Ändå har jag det som jag har det. Tror inte det är medicinerna. Tror det är mitt “mind-set”. Att jag tänker fel och det blir negativa spiraler som tar över. Försöker planera in och göra roliga grejer för att bryta mönstret men det tar emot, vill helst ligga kvar i sängen. Men när jag väl kommer iväg känns det bättre. Sedan när det roliga är över trillar jag ner igen. Så där pågår det vecka efter vecka. Så himla tradigt och knäckande. Om du har några tips så tar jag tacksamt emot dem ❤️💐

  Tack snälla för ditt svar ❤️ Tar Lithium, Sertralin, Voxra och Abilify. Ändå har jag det som jag har det. Tror inte det är medicinerna. Tror det är mitt ”mind-set”. Att jag tänker fel och det blir negativa spiraler som tar över. Försöker planera in och göra roliga grejer för att bryta mönstret men det tar emot, vill helst ligga kvar i sängen. Men när jag väl kommer iväg känns det bättre. Sedan när det roliga är över trillar jag ner igen. Så där pågår det vecka efter vecka. Så himla tradigt och knäckande. Om du har några tips så tar jag tacksamt emot dem ❤️💐

   

  hej glad att du svarade ❤️ det är viktigt att tänka på hur värt det är att komma ur sängen och göra något kul, den längsta vägen är alltid till starten, det brukar min mamma säga, och jag tycker det är ett bra uttryck. det är dagar då det kommer både vara sämre och bättre, och man gör sitt bästa, bara att man tar sig ur sängen är ett framsteg! och dagar då jag inte mår så bra så brukar jag skriva av mig. det hjälper mycket att få ner tankarna på ett papper, man känner sig mycket mer i kontroll då:) jag brukar tänka ”okej, nu mår jag dåligt, men vad kan jag göra för att det ska bli bättre?”

  det är olika för alla vad som hjälper och jag hoppas att det hjälper dig, due värd att må bra!❤️🫶

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.