Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Förhindra insjuknande i psykos

Förhindra insjuknande i psykos

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  •  

    Min fru har schizoaffektivt syndrom och får regelbundet psykoser. Alla som varit där vet hur slitsamt det är att leva med en människa som blir oberäknerlig och suddar ut allt vad ett normalt liv heter.

    Det brukar sluta med inläggning på sjukhus, men det tar ofta något halvår innan läget är ohanterligt och läkarna bedömer att hon är sjuk. Jag märker det numera i ett tidigt skede, men att försöka prata med en psykossjuk person är som alla som varit där vet -Omöjligt.

    Problemet är detta halvåret, där ingenting fungerar och vården inte gör något. Hon tar sina mediciner, vilket numera är en halv middag, men dessa hjälper inte tillräckligt. Vi har regelbunden kontakt med sjukvården, men allt handlar om att vänta.

    Nu sitter jag här och väntar igen. Varje dag bli lite sämre. Förhållandet slits hårt och allt runtomkring får vänta. Planering är lönlös, för allt kan ändras på en minut.

     

    Så min fråga: Vad kan man göra under denna insjukningsperiod? Går det att få hjälp innan botten är nådd? I sådana fall var?

    Jag börjar tröttna på att kasta bort mitt liv på att vänta på ingenting och därefter vänta på nästa psykos. Man känner sig ganska hjälplös.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.