Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Det har alltså varit ADHD hela tiden.

Det har alltså varit ADHD hela tiden.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag har sökt hjälp för mitt mående i 20 år. Är idag 35 år gammal.

    Haft många diagnoser såsom GAD, panikångestsyndrom, social fobi, ptsd depression, bipolär sjukdom mm.

    Många av dessa skrevs av då dem inte stämde.

    Det jag haft mest problem med är sömnen, ångesten.

    Har nästan tagit kol på mig flertalet gånger och lett mig in i missbruk vilket jag knappt överlevde.

    Testat 35 olika antidepp utan någon förbättring.

    För fyra dagar sedan började jag med medicin mot adhd. Har varit skeptisk till den diagnosen och blev ännu mer skeptisk när jag de två första dagarna Blev smått speedad en timme per dag. Obehagligt som tusan. Varit skeptisk trots att jag fick två poäng från maxpoängen vid alla testerna. Har således väldigt svår ADHD som påverkar allt i mitt liv. Skola, jobb, relationer, föräldraskap, mitt mående.

    I vilket fall som helst. Igår blev jag övertygad om att det är min adhd som är boven i dramat. Medicinen började fungera som den ska. Allt blev tyst. Alla tankar som ständigt skenat i mitt huvud slutade attackera mig. Jag kunde tänka en enda sak åt gången. Det fanns fokus.

    Det absokut mest magiska är att alla tankar som tidigare attackerat mig tystnat vilket ger mig en möjlighet att faktiskt fungera, klara av livet och leva. För första gången på 35 år.

    Jag grät av tacksamhet hela dagen igår.

    Sömnproblemen, tankarna och ångesten finns kvar på natten såklart. Vet inte hur jag ska hantera det. Har diverse sömnmediciner (milda sådana) men det funkar inte nu. Däremot somnar jag bättre men jag vaknar och det där välbekanta kriget håller på som vanligt i huvudet igen.

    Ska ta upp det med min läkare. Kan man kanske få bukt med adhd även nattetid på något sätt?

    Fatta vilken skillnad det skulle ge. Vågar knappt tänka tanken.

    Men kanske. Kanske kan jag nu vid 35 börja leva. Inget annat har funkat hittills, men nu. Ett inre lugn och en hjärna som faktiskt kan tänka. Ord kan inte förklara hur det känns.

    Någon som känner igen sig?

    Funderar på att öka med en sömntablett till ikväll. Inte sovit bra på veckor nu och allt i livet blir drabbat då jag bara kan ligga ner hela dagarna.

    Tänker att man kanske kan ta en till precis innan man somnar för att undvika myrkryp. Någon som testat så?

    Får ta 1-2 till natten sa läkaren.

    Ni med adhd som har liknande sömn/ångest/panikattacker som jag, hur har ni efter påbörjad ADHD-medicinering fått bukt med sömnen?

    • Detta ämne redigerades för 9 månader sedan av en moderator.
    Trådstartaren

    Vill påpeka att mina sömnproblem började innan medicinen jag fått för adhd och att jag somnar lättare med den men att uppvaket finns kvar och där är allt lika jobbigt som innan. Omöjligt att somna om.

    • Detta svar redigerades för 9 månader sedan av en moderator.

    Jag är 25 och fick också min diagnos 10 år efter att jag hade lyft upp det hos bup. Personligen klarar jag mig inte utan medicinen, och har på samma sätt som dig fått bättre bukt med sömnem, däremot har jag fortfarande många symptom kvar som jag själv måste lära mig att hantera själv. Jag tror att mycket av mina problem också kommer från att jag aldrig hunnit ta hand om mig själv på riktigt. Det är något som jag först har kunnat ta upp idag.

    Hoppas du är kvar på tråden då jag gärna skulle vilja höra mer om din historia.

    Mvh

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.