Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Depression, autism och ADHD?

Depression, autism och ADHD?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej. Jag är en tjej på 15 år som har depression, autism och ADHD. Jag har även väldigt mycket ångest och har blivit diagnostiserad med generellt ångestsyndrom samt förväntansångest. Jag har ofta självmordstankar och har försökt ta mitt liv otaliga gånger. Jag börjar snart gymnasiet, vilket stressar mig. Jag går på en resursskola eftersom jag inte kan vara i för stora grupper. Jag vet inte riktigt vad jag ville med detta, men jag behövde väl skriva av mig.

  Läs gärna boken ”hjärnstark” hur hjärnan påverkas av fysisk motion. Löpträning (konditionsträning) är JÄTTE-EFFEKTIVT just mot ångest och stress. Hoppas du får hjälp med samtalskontakt och andra insatser som du behöver. Men att äta, sova och framför allt TRÄNA skulle hjälpa dig oerhört mycket. Kom ihåg bara att det tar tid innan det ger effekt.

   

  Läs/lyssna gärna på boken så kommer du få en större förståelse vad som händer i din kropp/hjärna med hormoner och vad som gör de med ADHF känner som de gör. Att förstå kan ge dig motivation till att förändra ditt sätt att leva.

  Avatar
  Trådstartaren

  Läs gärna boken ”hjärnstark” hur hjärnan påverkas av fysisk motion. Löpträning (konditionsträning) är JÄTTE-EFFEKTIVT just mot ångest och stress. Hoppas du får hjälp med samtalskontakt och andra insatser som du behöver. Men att äta, sova och framför allt TRÄNA skulle hjälpa dig oerhört mycket. Kom ihåg bara att det tar tid innan det ger effekt. Läs/lyssna gärna på boken så kommer du få en större förståelse vad som händer i din kropp/hjärna med hormoner och vad som gör de med ADHF känner som de gör. Att förstå kan ge dig motivation till att förändra ditt sätt att leva.

   

  Tack så jättemycket för tipset! Jag kommer definitivt kolla upp boken!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.