Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Borde jag söka för paranoia?

Borde jag söka för paranoia?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej jag är 31-årig man och funderar på om jag borde utredas för schizofreni eller bipolär? Bipolär har jag i släkten.

  Jag får ibland för mig att jag är under ständig bevakning. Ofta kan jag se med ena ögat klart på det hela, att allt är en konstruktion i mitt huvud. Men ibland blir tankarna så starka att det känns så verkligt. Att människor som håller på med sina mobiler, så fort mobilen är lite vinklad åt mitt håll, filmar mig. Det har börjat kännas mer och mer verkligt på senare tid. Eller rättare sagt, jag har haft svårare att släppa dessa tankar på senare tid, de liksom tar över mig.

  En gång när vi var ute och åt med ett gäng från jobbet så fick jag för mig att de kunde läsa mina tankar och kommunicera med varandra telepatiskt.

  Ibland när jag är ute bland okända så tror jag att de som kollar på mig har en direktlänk från sina ögon och öron till en grupp människor som bevakar mig.

  Jag kan tro att jag kan styra andras tankar.

  Alla de här grejerna kan jag se ett mönster i efterhand att de har föregåtts av en period då jag haft otroligt svårt att somna. Ofta legat vaken nästan en hel natt innan och tankarna bara snurrat runt okontrollerat.

  När jag lyssnat på olika intervjuer med människor som lider av schizofreni så tycker jag att jag har känt igen mig mycket i dem. Ibland har jag trott att det kommit fram dolda budskap i avsnitten jag lyssnat på, som varit riktade direkt mot mig. Eller att avsnittet är en direktsändning och den som pratar kommer av sig exakt när jag hostar till, för att de lyssnar på mig. I nuläget tar jag låg dos Quetiapin för att kunna stilla tankarna vid behov.

  Tycker du definitivt ska söka lite stöd och reda ut vad som händer inom dig. Om du själv blir orolig vill säga.

  Att ha tankar om saker du beskriver är kanske inte jättekonstigt, men det är kanske intesiteten och hur det påverkar din omgivning som avgör om du behöver hjälp i det eller inte. Kan du inte kontrollera det så är det nog en varningsklocka.

  Hoppas du hittar din väg. Huvudsaken är att du mår bra

  Tänker att tar du en låg dos Quetiapin så har du någon form av kontakt med vården och kanske kan du vända dig till någon där.

  Hej. Jag känner precis likadant, jag har haft med psykiatrin att göra sedan tidigt 60-tal, och aldrig fått någon hjälp. Vet inte vad jag ska göra, det är verkligen skitjobbigt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.