Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Ätstörning bulimi/anorexia?

Ätstörning bulimi/anorexia?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag får panik! Ångesten jag får efter att jag har ätit den är hemsk..  Två fingrar ner i halsen hostar upp mina problem. Allt jag kan tänka på är hur maten får mig att gå upp ännu mer i vikt! väger redan alldeles för mycket. har ett bmi som visar fetma.  jag skär mig för att straffa mig själv när jag ätit och inte lyckas få upp nåt när jag spyr.  Jag ska till dietisten på fredag och jag undrar om jag ska säga sanningen till henne då? eller ska jag hålla tyst om det som jag har gjort hitills. nu till min fråga tror ni att jag har en ätstörning och i sånt fall vilken? jag har haft bulimi tidigare i livet men fick ingen behandling för den. eller e det anorexia? tacksam för svar <3 🙂

   

  Jag hoppas att du orkade säga sanningen. Att du lyckades komma upp till ytan och hann be om hjälp innan ätstörningen sa till dig att hålla det för dig själv igen. Min ätstörning har kidnappat min själ. Jag har bett om hjälp och väntar på att sjukvården skall hitta en plats till mig.

  Jag önskar dig all lycka livet. Tyvärr kan man inte må bra och ha en ätstörning. Kampen är lång och vidrig. Ett riktigt krig. Men det blir bättre. Kriget går att vinna ♥️

  Avatar

  Vill du slippa paniken och ångesten? Kan du själv bryta ditt beteende? Jag tror du redan vet vad du behöver göra. UNS är en diagnos för ätstörning som betyder ”utan närmare specifikation” som innebär att en person har en ätstörning och som inte är bulimi eller anorexi. Att köra ner fingrarna i halsen för att slippa bli tjock samtidigt som du är överviktig är en ätstörning. Vad dina besvär definieras som spelar kanske mindre roll än att du bör söka hjälp.

  Jag sökte hjälp för bulimi men det visade sig vara anorexi. Jag svälte mig själv men var inte medveten om det, för jag ägnade mig åt kompensatoriska beteenden när jag tyckte jag hade hetsätit. Jag svalt och var samtidigt överviktig, något inte helt ovanligt på en ätstörningsmottagning.

  Lycka till. Ta beslutet och be om hjälp nu. Vänta inte i trettio år som jag gjorde. Livet är för kort för att må dåligt. Släpp skammen om att du eventuellt är en dålig person med dålig karaktär som har blivit tjock för att du äter fel, för du har antagligen en sjukdom och det har ingenting med karaktär att göra!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.