Ätstörning.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag undrar en sak om man har tre målvikter som e under normalvikt kan dem lägga in en då på tvång?  Jag e överviktig nu men spyr upp mat nästan varje dag.  Jag ska till min dietist imorgon och ska då prata vikt och näringsdrycker.

  Avatar

  Kan du utveckla lite? Menar du att de tre målvikterna du vill nå ligger under normalvikt?

  Sedan gällande det andra du skrev. Jag förstår att det är lättare sagt än gjort att sluta spy men gör det inte. Det är aldrig bra att bli underviktig men det värsta sättet att nå detta är genom att spy, svälta sig eller andra alternativ liknande detta. Du kan och kommer till stor sannolikhet skada dig rejält. Vidare så om du bryr dig om att inte bli tvångsintagen är det snabbare väg till att bli det – underviktig eller inte.

  Man går inte enbart på vikt. Man kan gå på självskadebeteendet, skador på tex tänder eller andra delar av kroppen (som magproblem efter laxermedel), blodvärden, uttorkning, mm.

   

  Men du ska främst bry dig om DIG. VIll du riskera att inte kunna få barn? Få en mage som sedan när du tänker dig börja äta inte klarar mat och du får leva med stomipåse, får vänta i vårdköer i x-antal månader eller ÅR, betala för nya tänder, sköldkörtel som inte fungerar, hud och hår som tar stryk, hjärtproblem du får leva med, mm mm mm? Det är inte värt det.

  Men ÄR du fast bestämd att gå ner – ÄT, rör dig lagom (men inte för mkt, kondromalaci och andra skador är lätta att få). Förlora inte år av ditt liv i ätstörningsträsket. Och gör inte som så många och skaka av dig av jag skriver – det kan hända även de som inte blir så underviktiga/alls blir underviktiga. LEV!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.