Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Anti social personlighetsstörning

Anti social personlighetsstörning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag är nyligen diagnostiserad med Anti Social Personlighetsstörning (vidare kallad ASP) och har efter det inte fått någon fortsatt kontakt. Det kommer, jag ska få gå DBT, när vet jag inte, men det är på gång.

  Det hjälper mig tyvärr inte i dagsläget. Min bästa vän sedan 12 år tillbaka frågade mig häromdagen om jag egentligen bryr mig alls med tanke på min diagnos. Jag förstår henne, på ett sätt, men jag blev oerhört sårad och kan inte uttrycka det till henne så att jag höll det inombords. Men detta har gjort att mina tankar börjat spirala sig mer och mer. Är allt jag säger och gör helt galet? Törs jag säga något till någon, om mina personliga tankar och åsikter, eller måste jag hålla allt inom mig? Jag börjar bli paranoid och letar reaktioner hos dem jag pratar med, bara utifall att jag säger något fel

  Jag lär ju vara den sämsta psykopaten någonsin, haha. Nejdå, men skämt åsido.

  Jag håller på att gå sönder inuti, jag vet inte hur jag ska agera, reagera eller ens tänka. Är mitt tankesätt fel? Är alla mina tankar ett utslag av ASP eller är det jag? Jag är inte min diagnos, men ibland känns den som ett levande ting som försöker sluka mig hel.

  När jag försöker förklara varför jag resonerar som jag gör i vissa fall kommer tanken att ”försöker jag undermedvetet vrida motparten till att dela min syn, att överge sin, helt och hållet? För det är inte så det känns. Jag vill bara att folk ska vet vad som ligger till grund för mitt resonemang.

  Jag kan inte visa den minsta gnutta av min personlighet på jobbet; tänk om alla tycker att jag är en spot on fullblods-psykopat? Bara för att jag inte känner mig som något annat än en rädd liten unge, så betyder det inte att min omgiving ser mig som ett monster.

  Jag är kaos inuti.

  Avatar

  Usch jag förstår att du har det jobbigt. Livet är komplicerat men jag tror att ditt liv kan få en bättre kvalitet när du väl kommit med på DBT.

  Hmm ASP är väl inte samma sak som psykopat efter vad jag förstår. Eftersom ASP beskrivs med orden

  >>De blir lätt provocerade och kan då utstråla våld. Deras tillvaro verkar inte särskilt planerad eller förutsägbar, utan präglas av impulsivitet och ansvarslöshet.Personer med antisocial personlighetsstörning har ofta psykopatiska drag. Skillnaden mellan de båda begreppen ligger i att man vid konstruktionen av kriterierna för personlighetsstörningen betonade kriminellt och asocialt beteende. <<

  I min värld betyder det att du kan ha drag av en psykopat men du utnyttjar och manipulerar inte människorna runt om kring dig.

  Har du någon annan diagnos som skulle kunna vara skälet till att du utvecklat ASP – vad jag förstår så har många ADHD diagnoser oxå.  Om jag förstår saken rätt så borde du inte känna dig som en liten unge. Frågan är hur det kom sig att du från början utreddes – hade du något beteende som skapade problem för dig? Hur länge har du förstått att du har ett problem.

  Om jag var du så skulle jag prata med folk som du känner och höra hur de uppfattar dig. Kanske kan du säga att du inte riktigt vet hur människor uppfattar dig och att du behöver få hjälp att få en bild av dig själv. Säkert kommer du få en mer nyanserad bild av dig själv. Du är ju inte bara en sak och en typ av person – det är nog ingen. Förmodligen kommer du om du har någon som vågar vara ärlig få en lite mer utbroderad bild av din person som tar upp din bra sidor och dina dåliga sidor .

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.