Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > ADHD/Strattera/Ångest/Självmordstankar

ADHD/Strattera/Ångest/Självmordstankar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej,

  Jag har under den senaste veckan fått extremt mycket ångest av min ADHD-medicin (Strattera) och pratar med min SSK på neuropsyk om att jag ska sluta tvärt. Detta gjorde jag för tre dagar sedan och har ännu inte märkt någon skillnad. Jag är väldigt känslig för ångest och får panik direkt och skadar mig. Nu har jag haft en vän hos mig som sovit över i fyra dagar eftersom att kvällarna är värst. Jag är liksom rädd för att vara ensam då jag inte har någon som helst kontroll över vad jag gör så fort min ångest kommer. Jag har även haft tankar om att avsluta mitt liv. Jag har jättebra kontakt med neuropsyk men jag har ändå så otroligt svårt för att förklara för dem vidden av hur jag mår och hur rädd jag är. Jag har inte sagt att jag har haft självmordstankar och att jag skadat mig själv. Jag blev ordinerad att söka mig till psykakuten ifall det skulle bli värre med min ångest men jag känner att det är så himla bökigt och jag vill inte ta mig dit mitt i natten för att sitta i ett väntrum med massa andra som mår dåligt i flera timmar och sedan få sitta genom ett samtal med någon och sedan få lite lugnande utskrivet (vilket jag redan har). Så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag känner också att min väns tålamod börjar ta slut då jag inte låter henne sova eftersom att jag är uppe och gråter under nätterna och har panikångest. Jag försöker verkligen visa att jag uppskattar allt hon gör för mig men är rädd att detta tär på vår relation. Jag vet inte om det kanske skulle lätta lite för mig om jag sa att hon inte behöver sova här eftersom jag känner en sån enorm skuld också som får henne att släppa sitt liv för att ta hand om mig.

  Vet inte riktigt vad jag förväntar mig av att skriva här men jag har lite tankar jag skulle behöva hjälp med att reda ut:

  Bör jag säga till min vän att hon inte behöver sova här?

  Hur lång tid kan det ta innan jag slutar känna såhär pga. min medicin? Jag slutade för tre dagar sen.

  Jag förstår att detta är väldigt svåra frågor och väldigt individuella men jag skulle verkligen uppskatta all typ av hjälp.
  Uppskattar även tips på sånt som är ångestdämpande för er på kvällarna. Sånt som brukar funka för mig är att gå ut och gå eller duscha. Har svårt att distrahera mig med sånt där man sitter still för då tar min ångest över. Men jag kan liksom inte vara ute och gå eller duscha hela tiden… tyvärr… Jag äter just nu receptfria lugnande då jag blir så extremt dåsig av allt annat. Och sover kanske 3-4 timmar om nätterna…

  All hjälp uppskattas!! är verkligen desperat… min SSK på neuropsyk ska ringa mig imorgon men jag känner att det är så mycket lättare att få ut exakt allt man känner anonymt på internet…

  Avatar

  Hej fina du!

  Det låter jättejobbigt och jag kan själv sätta mig in i ångesten! Jag tar varken mediciner eller har ADHD men har ofta självmordtankar bland annat.

  Jag tycker att du ska vara ärlig. Berätta för alla hur du egentligen mår. Berätta för sjukhuset om dina självmordstankar så att de tar dig riktigt seriöst. Du måste också berätta för din kompis hur du känner över situationen och fråga henne vad hon känner. Kanske inbillar du dig bara att hon inte tycker om att sova hos dig? Kanske förstärker det ångesten i onödan? Om inte, finns det ingen annan du kan be sova hos dig? Så kan hon sova hemma ett tag och kanske komma tillbaka sen igen om det inte har blivit bättre?

  Kram och hoppas att det bli bättre!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.