Hem > Forum > Depression > Vill ta självmord men vågar inte

Vill ta självmord men vågar inte

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
  • Avatar

    Jag mår dåligt den senaste tiden mest på kvällarna. Och jag börjar får självskades beteende då jag skär mina armar och lår med en kniv för att få bort känslan att jag inte var/är värd. Ibland känns det som att jag bara “fakar” det för det kan gå från att vara bra till att sitta vid tåg spåren och tänka på hur ledsna familjen skulle vara om jag tar självmord och hur de skulle skylla på sig själva. Jag vill inte ta hjälp för jag vill inte oro mina föräldrar och göra dem missnöjda.

    Hej!

    Jag tvivlar starkt på att dina föräldrar blir missnöjda, jag tror bara att de vill att du ska må så bra som möjligt. Våga be om hjälp, för det blir bättre!

    Kramar!

    Avatar

    Jag mår dåligt den senaste tiden mest på kvällarna. Och jag börjar får självskades beteende då jag skär mina armar och lår med en kniv för att få bort känslan att jag inte var/är värd. Ibland känns det som att jag bara ”fakar” det för det kan gå från att vara bra till att sitta vid tåg spåren och tänka på hur ledsna familjen skulle vara om jag tar självmord och hur de skulle skylla på sig själva. Jag vill inte ta hjälp för jag vill inte oro mina föräldrar och göra dem missnöjda.

    Våga ta hjälpen. Jag vet hur du känner! Men självmord är ingen lösning. Om du tror att du oroar dina föräldrar om du ber om hjälp, tänk då hur mycket du skulle oroa dom om du försvann. Jag tror inte dom blir missnöjda. Dom borde snarare bli stolta över att du vågade ta hjälpen. Alla föräldrar förstår tyvärr inte. Men jag hoppas för din del att dom gör det. Du klarar detta.

    Vet du vart du kan söka hjälp?

    Avatar

    hej TS , försök att sluta med självskadebeteendet , för det gör det bara värre med måendet .

     

    vad är det du mår dåligt över ? hur gammal är du ?

     

    mvh m

    Nu är det dags för dig att tänka på dt som är bäst för dig så att du ska kunna lyckas må bra! Även om det kommer göra ont för dem at förstå att de har inte gjort nog för att hjälpa dig, nu tycker jag att du ska våga söka hjälp, även om det sårar dem. Om det sårar dem det är inte ditt problem eller ditt fel. Du kan inte kontrollerar hur de mår, såsom de kan inte kontrollera hur du mår.

    Våga fråga och du kommer säkert att få hjälp!

    Jag kramar dig och förstår hur du mår och hur du tänker att du inte vill svika dina föräldrar. Men tänk också att du ska inte svika dig själv! <3

     

    Hej. Jag tycker absolut att du ska ta hjälp av exempelvis en psykolog. Självmord löser inga problem. Det är ingen väg att gå, du har säkert många vackra och fina år kvar❤️☺️ Jag tror säkert att dina föräldrar är villiga att hjälpa dig. Eller ja det är jag nästan säker på att de vill. Och ja de skulle bli jätteledsna av att att sitt barn dör, kämpa på med livet jag lovar en dag blir det bättre ☺️. Man har en extremt stark koppling till sitt barn❤️ Det vet jag själv som förälder ❤️

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.