Hem > Forum > Depression > Vill avsluta allt, ta en paus.

Vill avsluta allt, ta en paus.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag har skrivit en hel del inlägg, tagit upp med mina vänner om dessa anonyma inlägg jag postar här men vet inte ens om de minns det. Det de snackar om är deras liv och deras förhållanden och hur bra det går för de och jag kunde inte varit mer glad för deras skull men jag saknar mina vänner, jag saknar min hemstad och jag saknar mitt gamla glada jag. Vill sticka och inte kolla tillbaka, vill pausa allt och bara andas ordentligt, prov på prov och har inga riktiga ”vänner” här där jag pluggar nu. Pluggar på universitet för er som undrar.

  Helt ärligt så vill jag bara skrika, gråta, något.. men vet inte vad jag ska känna längre. Skadar mig när det blir som värst men det hjälper bara för stunden, shoppar mycket, överäter, försöker platsa in med de andra i min klass men orkar inte lägga manken till. Varför försöka med något som ändå inte kommer vare, min hälsoångest är som värst än någonsin, har symptom varje dag, nya sjukdomar som kretsar i hjärnan varje dag. Orkar inte med detta mer, familjen vill att jag skall lyckas men jag orkar inte mer, orkar verkligen inte mer. Världen vore bättre utan mig, all ondska försvinner när jag försvinner, behöver inte känna mer då. Men är en fegis, vågar inte gå hela vägen, är sp jävla feg, är självisk som tänker såhär kanske men om folk fick reda på hur fucked jag mår och dessa fucked up inläggen jag postar skulle de springa andra hållet…. Kan inte behålla något eller någon längre.

  Till er som läser detta hoppas jag ett lyckligt liv och till er som mår dåligt och känner att de vill försvinna jag förstår men försök kämpa, jag gör de varje dag, skriker inombords  men ingen hör.

   

  Hej.
  Jag förstår hur du menar ”riktiga” vänner. När jah lämnade livet i extrem högern så blev jag helt själv. Sen kom substanserna in i bilden och då hade man vänner så länge man sa att man tog. Den dagen jag sa att jag lägger av nu så är det 1 av typ 13-14 personer som sa att vi var familj och det. Så nu är jag helt solo, man vet inte Riktigt hur man ska ragga nya vänner på stan, det känns lite märkligt att gå fram till någon och säga hej jag heter blablabla vill du bli min vän? Jag bor själv residensstad men känner inga studenter alls.

  Känner typ precis likadant.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Varför ”bry dig” om din hälsa på ett sådant sätt som skapar ångest som dessvärre endast gör dig sjuk? Om du verkligen vill leva ett friskt liv släpp rädslan av att bli sjuk. Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Det första steget mot ett nytt liv är viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du!
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Trådstartaren

  Känner typ precis likadant.

  ja vet lixom inte vad jag ska göra längre, allting äter upp en från insidan och ut. Vad man en gör blir det fel och man vill bara försvinna. Håller upp en fasad men det hjälper inte längre, vill verkligen inte känna såhär längre.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.