Hem > Forum > Depression > Vet inte vad jag ska göra

Vet inte vad jag ska göra

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej

  Jag har under några års tid handskats med något som jag tror kanske är depression. Jag har gråtit mig själv till söms flera veckor i sträck och vet inte vad jag ska göra längre, orkar inte mer. I vissa perioder mår jag bra men sen kommer det tillbaka. Jag är bara så ledsen och gråter över allting. Jag låter mina föräldrar tro att det handlar om stress över skolan men jag vet att det handlar om min självbild. Jag hatar mig själv mer än något annat, känner mig så värdelös och får ofta ångest. Jag har försökt att prata med min pojkvän flera gånger men det funkar aldrig. Jag har så svårt att tro att han på riktigt älskar mig (trots att vi har varit tillsammans i 4 år) och därför blir han oftast bara arg när jag försöker prata med honom. Han är en väldigt ångest-fri person och har därför svårt att se saker ur mitt perspektiv och ta mig inte på allvar. Jag har försökt att skära mig två gånger men när jag berättade det för honom så kändes som att han inte riktigt trodde på mig. Jag önskade verkligen att jag kunde prata med honom och att han inte förminskade mig. Men vet inte vad jag ska göra längre…

   

  Hej! Jag kan förstå att det är jobbigt men kommer aldrig kunna förstå hur du känner. Det är viktigt att tänka på när du pratar med andra, man vill att dom ska förstå och de kan förstå att du mår dåligt men inte på vilket sätt eller hur du mår. Den upplevelsen är subjektiv alltså individuellt och bara du som kan känna.

  Jag lider också av depression. Jag är en tjej i 20 års åldern och har gjort en egen tråd här i detta forumet som heter ” När det känns som att livet sviker en”. Om du vill får du gärna läsa den, du är inte ensam!

  Jag kommer inte kunna ge dig några professionella råd, för jag jobbar inte inom det. Men jag vet att det finns hjälp att få, psykologer/kuratorer/läkare m.f.l. Om man inte har någon anhörig man känner att man kan prata med.

  Det var första gången jag delade min historia också, aldrig pratat med någon utom min sambo. Och det är precis samma där, han försöker förstå men det är så mycket mer komplicerat än så. De säger att allt kommer att lösa sig men det är inte så himla lätt att tro på det när det enda man ser är mörker, man sover dåligt, vill inte äta, orkar inte träffa vänner och samtidigt flyter livet på precis som ingenting men man själv stannar upp. Man blir stressad, får ångest, – – – > den minskade självkänslan är ingen hjälp i det hela, jag har också dålig självkänsla och allt känns hopplöst. Men viktigaste att veta är att man inte är ensam!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.