Hem > Forum > Depression > Vem ska jag prata med?

Vem ska jag prata med?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag vet knappt var jag ska börja… Ursäkta om texten är lite osammanhängande men mina tankar snurrar i 1000 km/h.

  Jag lider av depression och får ångestattacker nästan varje dag.

  För några månader sedan flyttade jag till en helt ny stad där jag i princip bara känner min sambo, han har vänner utanför relationen. I och med min hälsa så jobbar jag inte för tillfället så min sociala cirkel är ganska liten, visst träffar jag min sambos vänner men jag känner ingen samhörighet med någon av dem. Min sambo jobbar även väldigt mycket och har inte riktigt tid att ge mig den uppmärksamhet och sällskap jag behöver, han ska såklart inte heller behöva vara min enda sociala kontakt.

  Jag känner mig extremt ensam just nu och min sambo vill inte att jag lägger alla mina känslor och min ångest på honom, vilket är helt förståeligt, men vem jag ska prata med? Resultatet blir istället att jag blir tyst och introvert och skadar mig själv för att dämpa ångesten. Jag vill inte ens berätta för honom hur dåligt jag mår vissa dagar eftersom att jag inte vill vara en börda.

  Han tycker att jag borde skaffa vänner, eller lära känna hans vänner men jag orkar verkligen inte skapa relationer just nu.

  Vad ska jag göra?

  Avatar

  hmm jag har flyttat mycket och det är ju så i början av sin tid på en ny plats så är man ganska isolerad. Min erfarenehet är väl att det brukar gå över när man börjar göra saker på den nya orten. Har du bott länge hos din sambo? Eller är du helt nyinflyttad?

  Men om du har ångest – hur skulle det vara att ta kontakt med en vårdcentral för att få prata med en kurator eller liknade? Kanske behöver du ta kontakt med någon psykiatrisk mottagning?

  Att bli aktiv i föreningar – finns det någon som intresserar dig på orten brukar oxå vara ett säkert kort även om det inte känns så lätt att ta sig för om man mår dåligt.

   

   

  Jag känner exakt samma sak, förutom att jag inte flyttat. Känner mig bara så ensam

  Hej hur går det, har du fått några nya vänner i den riktiga världen?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.