Hem > Forum > Depression > Varför får jag aldrig må helt bra?

Varför får jag aldrig må helt bra?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Det måste tydligen alltid finnas grus i skon. Jag har fått ny motivation efter att jag tog hand om en hund som omplacering för ca 2 månader sedan. Den här hunden är verkligen glädje för mig, någon som får mig att må bra. Den ger mig mycket närhet och får mig att skratta flera gånger per dag.
  Men trots det så känner jag att depressionen finns där bakom. Så lätt hoppar den fram och ger mig en örfil titt som tätt. Jag har dessutom fått en del motgångar just nu som gör det lättare för Mr Depression att krypa fram.
  Jag har utöver detta fysiska problem som gör mig deltidssjukskriven. Det hade blivit så mycket bättre tills jag halkade för ett tag sedan då snön gav efter på gatan då det var blank is under. Jag landade på ena knät och det blev en stöt genom kroppen. Sedan dess har jag blivit sämre igen.
  Jag har så svårt att hantera motgångar för då kommer depressiva tankar på en gång.
  Kommer jag alltid att må så här? 😭

  Avatar

  Jag har tyvärr inga svar. Men jag får ofta den känslan. Kommer jag alltid må såhär?

  Men funkar det inte lite så? Bryter vi benet kommer vi alltid minnas känslan, om vi är med om något traumatisk minns vi alltid det. Vissa saker triggar eller påminner mer än andra. I slutänden handlar det om hur vi hanterar det. Vilket gör det svårare vid depressioner men inte omöjligt.

  Jag vet inte hur men det ska gå. Det blir tuffare med smärta som stör också såklart. Speciellt om man precis kommit upp till ytan och dras ner igen… om och om igen.

  Hej!
  Jag har också haft depressiva symptom och dåligt självförtroende. Jag gick länge hos psykiatrin men det som till slut gjorde att jag mer eller mindre kom över det och blev en lyckligare människa var mental träning. Jag använde mig av positiva affirmationer dagligen som att jag duger, jag är älskad med mera. Allt eftersom tiden gick började jag tro mer och mer på mina affirmationer och de negativa och depressiva symtomen blev mindre och mindre. Det var dock en process och gick inte över en natt. Jag har också läst om andra som blivit lyckligare människor av meditation. Hoppas du hittar din väg till att må bättre.

  Avatar

  Det fungerar inte med affirmationer för alla. Det kan snarare trigga igång värre känslor om personen inte redan har en god självkänsla.

  Jag blir extremt triggad av det. Däremot uppskattar jag uppriktiga strategier till annan mental träning. Meditation är en bra strategi men det är också något som man måste vara i ett visst tillstånd för att genomföra. Vi måste på sätt och vis redan vara medvetna om vad vi känner och inte chockas av dess kraft innan vi kan gå över till såna metoder. Annars hamnar vi bara på samma nedstämda plats igen om vi inte vet hur vi ska hantera våra känslor.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.