Hem > Forum > Depression > Utsättning av Sertralin….

Utsättning av Sertralin….

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej på er alla!

  Jag har försökt att sätta ut Sertralin,  men det gick inte bra. Min dåvarande läkare vill absolut sätta ut 100 mg på 4 veckor? Jag fick hemska och alvarlig utsättning symtom. Jag har varit uppe på 200 mg per dag och nu är jag nere på 50 mg per dag. Har legat på 50 mg i 18 veckor. Men har fortfarande ångest och panikångest. Vilket jag alldrig har haft tidigare? Jag har ätit Sertralin pga, förmodad depression och eller nedstämdhet sedan 2012. Helt utan avstämningar. Får okej hjälp från psykiatriker och en super bra psykolog i dag.

  Känner mig väldigt ensam i bland!

  Är det någon som känner igen sig? Är det någon som har klarat av att sätta ut Sertralin med mycket svåra utsättnings symtom?

  Jag tänkte uppmuntra dig i din försök.  Jag avslutade citalopram 20 mg (som jag tog under 10 år) som är en medel-stark mängd av en serotoninåterupptagshämmare liksom Sertralin.  Jag hade biverkningar under 3 veckor och sen var jag ok.  Jag har ångest då och då och ibland tar jag en antihistamin preparat mot ångest.  Visa antihistaminer är också en sömnmedel.  Mestadels, tar jag promenader och tittar på tv serier att undvika ångest.  Jag är glad att bli kvitt med en läkemedel.  Lycka till.  (Själv klart ska man samarbeta med en husläkare eller psykiater när man mecka med en psykisk läkemedel.)

  Trådstartaren

  Jag tänkte uppmuntra dig i din försök. Jag avslutade citalopram 20 mg (som jag tog under 10 år) som är en medel-stark mängd av en serotoninåterupptagshämmare liksom Sertralin. Jag hade biverkningar under 3 veckor och sen var jag ok. Jag har ångest då och då och ibland tar jag en antihistamin preparat mot ångest. Visa antihistaminer är också en sömnmedel. Mestadels, tar jag promenader och tittar på tv serier att undvika ångest. Jag är glad att bli kvitt med en läkemedel. Lycka till. (Själv klart ska man samarbeta med en husläkare eller psykiater när man mecka med en psykisk läkemedel.)

  Du peppar mig, tack för det! Men det är väldigt, väldigt jobbigt! Eller så har jag inget tålamod 🙂

  Avatar

  Absolut, utsättning av sertralin var undantagslöst det värsta jag upplevt när det gäller psykisk ohälsa. Fick något som heter https://en.wikipedia.org/wiki/Akathisia och det tog mig månader, nästan år, innan jag var helt återställd igen. Så svår panikångest att jag faktiskt inte ens klarade av att ta mig in till psyket. En vacker dag lyckades jag emot alla odds söka hjälp, bröt ihop och grät som ett barn inne hos läkaren, och fick då Mirtazapin för mina besvär, vilket hjälpte direkt. Annat som fungerade emot den helt brutala panikångesten var att halsa blutsaft. Mirtazapin och blutsaft var bara något som jag senare läst fungerar emot akathisia. Så det var bara ren tur att jag testade det. Hoppas alltså du inte fått akathisia! Man kan alltså få det av just utsättning av sertralin. Ingen läkare som informerade om det, dock, men så är det, tydligen.

  Det är så lika olika från person hur man mår under nedtrappning som det är olika hur man mår på sertralin.

  När jag slutade med Sertralin trappade jag ner ganska snabbt och utan läkare involverad. Jag tvärtröttnade på ”giftet” eftersom den inte bet på min ångest och jag inte orkade med min hjärndimma längre. Det liksom lös men ingen var hemma om ni förstår vad jag menar.

  Jag slutade som sagt ganska snabbt. Trappade av 25mg varannan vecka i början och i slutet tog jag en 1/4 dels tablett om dagen och slutade sen helt. Eftersom sertralin inte bet på min ångest så hade jag självklart ångest under nedtrappningen och brainzaps från hell. Men 2-3 veckor efter att jag slutat helt med dem så var det som att kliva ur dimman jag levt i under många år. Dagliga 24/7 ångest försvann och jag var klar i skallen igen. Underbart.

  Jag får ångest då och då fortfarande. Det finns lite saker jag oroar mig för. Men jag tacklar det med promenader och meditation.

  Hej på er alla! Jag har försökt att sätta ut Sertralin, men det gick inte bra. Min dåvarande läkare vill absolut sätta ut 100 mg på 4 veckor? Jag fick hemska och alvarlig utsättning symtom. Jag har varit uppe på 200 mg per dag och nu är jag nere på 50 mg per dag. Har legat på 50 mg i 18 veckor. Men har fortfarande ångest och panikångest. Vilket jag alldrig har haft tidigare? Jag har ätit Sertralin pga, förmodad depression och eller nedstämdhet sedan 2012. Helt utan avstämningar. Får okej hjälp från psykiatriker och en super bra psykolog i dag. Känner mig väldigt ensam i bland! Är det någon som känner igen sig? Är det någon som har klarat av att sätta ut Sertralin med mycket svåra utsättnings symtom?

   

  Hej! Jag är i en liknande situation. Jag låg på 200mg i nästan ett år och blev rekommenderad av min läkare att trappa ned 25mg varannan vecka. Testade att sluta helt när jag låg på 50mg (utan att rådfråga läkaren då hon inte stämde av med mig öht), men fick då sådana utsättningssymptom att jag fick gå upp på 25mg igen. Pratade med en samordnare på vårdcentralen som sa att den sista ”svansen” som hänger kvar gör väldigt mycket och hon tyckte jag skulle fortsätta i några månader till. Detta var fyra månader sedan och jag har nu slutat helt sedan en vecka tillbaka. Jag känner av det fast inte lika starkt, hjärnan ”laggar” och jag känner mig väldigt yr men utan ångest den här gången. Är dock orolig för att köra bil, så illa är yrseln.

  Undrar hur länge man ska stå ut med alla utsättningssymptom… Är nyfiken på hur det har gått för dig då tråden är en månad gammal?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.