Hem > Forum > Depression > Ta upp självmordstankar med psykologen?

Ta upp självmordstankar med psykologen?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har varit deprimerad i flera år utan att riktigt kunna få nån hjälp från vården annat än mediciner som bara gjort mig avtrubbad. Det är först efter att ha blivit tvångsinlagd pga mina självmordstankar/planer, som vården har kunnat gå med på att hjälpa mig. Nu efter utskriving från den slutna avdelingen  har jag fått en psykologkontakt.

  Men nu är problemet att jag liksom hunnit ge upp. Jag vill fortfarande dö. Jag ser inte längre nån mening med att försöka bli bättre.

  Jag går till psykologen men jag har noll motivation och det känns mest som nått jag gör medan jag väntar på att jag ska kunna ta livet av mig. Samtidigt finns det en liten del av mig som vill ta vara på den här chansen. Min psykolog försöker verkligen hjälpa men jag är liksom inte riktigt mottaglig för det.

  Om jag ska ge det en chans så måste jag komma runt de konstanta självmordstankarna. Men jag är skiträdd för att jag ska bli tvångsinlagd igen om jag börjar prata om självmord. Jag vet inte hur han kommer att reagera eller hur ärlig jag kan vara innan jag blir inlåst igen.

  Självklart vet han varför jag varit inlagd och vi pratade väldigt kort om det en av de första gångerna. Då försökte jag tona ner det så mycket som möjligt – just för att jag är rädd för att bli inlåst.

   

  Hur öppen kan man vara med sina självmordstankar?

  När är min psykolog tvungen att anmäla?

  Finns det nått bra sätt att ta upp självmord utan att man riskerar tvångsinläggning?

  Är det äns värt att försöka?

   

   

   

  Hej!

  Jag förstår hur du känner med att ta upp det. De vet att du har de tankarna redan just för du varit inlagd för det.

  Berätta att du inte vågar prata öppet om hur du mår för du är rädd att du ska bli tvångsinlagd igen.

  Jag va i precis samma sits. Våga inte berätta för va rädd att de skulle lägga in mig. Men jag valde att berätta och sa att jag verkligen inte vill bli inlagd utan ha hjälp att klara av det hemma. För blir jag inlagd och sen när jag kommer ut och känner likadant så är där ingen skillnad från innan jag böev inlagd. Så jag har bett om stöd för att kunna vara hemma. Vi har gjort upp en “plan”. Jag ringer de när jag känner att det blir för mycket så vi kan prata om det. Tätare kontakt med de. Ringa 112 om de skulle vara att det är utanför deras tider. Har fått mobila Teamet som jag kan ringa och de kommer hem till mig så ofta jag behöver. Men minst 1 gång i veckan.

  Psykologen är skyldig att anmäla när det är fara för ens liv. Men att du säger att du har tankarna är inget de anmäler (har inte varit så för mig i alla fall). Det är egentligen bara att fråga allmänt vad som krävs för honom att göra anmälan. Det är så olika för alla.

  Vet inte om detta hjälper dig något.

  Men jag hejar på dig ❤️

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.