Hem > Forum > Depression > Sista veckan levande

Sista veckan levande

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
  • Jag är nu 24 år. Jag fyller år om en vecka och jag känner att ta livet av mig på min födelsedag skulle vara perfekt. Det blir en bra minnesdag för mina anhöriga. Jag har nu lidit under 5-6 år med depressioner och 24 år av missnöjen. Senaste halvåret har jag fått smäll efter smäll. Nu måste jag hjälpa mig själv att få slut på lidandet. I skrivande stund har jag svårt att andas och tryck i bröstet. Jag funderar över vilken metod för att ta livet av mig.

    Dina närstående skulle bli förkrossade .snälla tänk två gånger !

    det är själviskt att ta självmord. Jag har varit där, det fanns verkligen ingen väg ut för mig, men jag blev inlagd. Efteråt var jag så tacksam att jag hindrades från att ta livet av mig.

    du har hela livet framför dig ! Gör det bästa  av det! Det KAN bli bra.
    du är värdefull och behövs !!

     

     

    Först vill jag säga nåt som är viktigt för dig att veta och det är att du inte är den enda som har det eller har haft det svårt. Du är en av många som kämpar med olika svårigheter i livet och får smäll efter smäll då och då men de ger inte upp. Istället de försöker att stå ut till det löser sig därför att det kommer att lösa sig förr eller senare. Det brukar lösa sig eftersom det inte kan fortsätta vara som det är. Ändring är ett faktum i livet. Ingenting föreblir som den är. Att endast stå ut med svårigheten är en väg ur den. Att ge med sig till livets svårigheter är att erkänna sin svåghet. Människan är stark och kan hitta styrka i sig och utanför sig. Jag uppmuntrar dig att ha tro i nånting, t.ex i kärlek, i framtid, i dig själv, i gud…etc. Många människor hittade styrka och tröstades av sin tro i något.

    Ett annat sätt att hantera en svår situation är att stå framför spegeln och titta på dig med ett bestämt ögonblick och säga:

    Du! Jag kommer inte svika dig. Vi klarar oss! Jag lovar.

    Du kan också addera andra ord t. ex:

    This too shall pass. Häng in there buddy.

    Jag vet att det är lättare sagt än gjort men som sägs på engelska PRACTICE MAKES PERFECT. Om du övar att förstärka din själv känsla och själv förtroende på så sätt kommer det att underlätta lidandet för dig tills övningen blir en vana.

    Beröva inte mänskligheten av den fina människan i dig. Önskar att se dig tillbaka här och ge mig feedback. Det kommer att betyda hela världen för mig om mina ord berörde dig.

     

    Trådstartaren

    Mitt mående är mer stabilt nu. Det är konstigt att tänka tillbaka på när jag mår dåligt, för det är så klart nu att jag vill leva. Det är som att man glömmer bort lidandet.

    Jag är glad att du är kvar. Tack för att du är det.

    Kan du skriva ett brev till dig själv som du kan läsa om du känner likadant någon mer gång?

    Varje gång upplever du såna känslor gör precis som du gjort, kom hit och skriv om det. Jag finns här för dig och för andra. Det gläder mig att stötta andra och hjälpa dem att gå över de tillfälliga omständigheterna som de går igenom. Grattis födelsedag.

    Trådstartaren

    Jag har inte mått bra senaste veckan, det började med att jag bröt kontakten med min psykolog. Denna veckan har alla mina rutiner rasat och jag vill inte göra något åt saken, jag orkar inte göra något åt saken. Tankarna om att la livet av sig återkommer. Jag borde göra det för att avsluta mitt patetiska liv. Det är dags att klicka hem ett rep.

    Hej vännen. Det är bra att du skriver till mig och berättar. Undrar varför bröt du kontakten med din psykolog?  Gick det inte bra med hen? Det är ok om  du känner du vill bryta kontakt med de som du träffar regelbundet. Ibland blir det så att man känner less på rutiner och då är det bra att ändra dem då och då.

    Du behöver att syssla med nånting. Tro mig om du plikter dej till att göra nånting du älskar så kommer de tankar försvinna när du konsentrerar dej på det du sysslar med. Det är inte en lösning att avsluta ditt patetiska liv som du kallar det, utan att ha tålamod och tolerans till livet i allmänhet. All detta ska göra av dig en stark och självständig människa i framtiden. Det finns en andlig belöning som är obeskrivlig. Ursäkta för mitt svenska om du hittar några stavning eller gramatiska fel. Keep in touch. You’ ll be fine

    Allt kommer att lösa sig, fortsätt kämpa! Det är inte värt att avsluta ditt liv, för bättre tider kommer att komma. Du är stark, allt kommer att ordna sig.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.