Hem > Forum > Depression > Nybliven tvåbarnspappa

Nybliven tvåbarnspappa

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Har nyligen fått mitt andra barn. Vilket resulterar i sömnbrist och skav i förhållandet.
    jag jobbar natt och sambon är mammaledig.

    jag försöker gå upp så tidigt jag kan för att kunna underlätta för sambon gällande matlagning, barnpassning och städning men ändå hittar hon bara felen jag gör och det jag inte hinner. När hon blir riktigt förbannad så slänger hon ut sig elaka kommentarer som att jag är en dålig pappa och partner, att mina barn inte älskar mig etc. innerst inne vet jag att detta är ett resultat av sömnbrist och kanske lite psykisk ohälsa hos sambon. Men dessa kommentarer gnager som fan och allt tjafs inom förhållandet Gör så att jag har kommit till en punkt där jag fått tankar om att avsluta mitt liv.. jag har inte försökt men har en tanke om hur det ska gå till… men varje gång jag tänker på att avsluta det tänker jag på mina barn och börja gråta. Jag behöver hjälp men vet inte vart jag ska vända mig. Vill inte öppna mig offentligt inför någon psykolog, känns som jag riskerar att förlora mina barn då dom kanske anser mig som olämplig vårdnadshavare.

    Jag tänker att det är precis tvärtom. Att du söker vård och tar hand om ditt mående är tecken på att du tar ansvar som förälder. Jag förstår din oro dock. Det finns ju några stödlinjer man kan höra av sig till (finns en lista på 1177) ifall man behöver prata med någon en stund. De kan däremot inte erbjuda någon behandling eller kontinuerlig kontakt, då är det vården som gäller.

    Ta hand om dig!

    Grattis till din nya bebis!

    Nu har det gått några månader. Börjar det kännas bättre?

    Dina barn behöver dig och din sambo behöver dig. Det är tufft med bebis. Det är tufft med två barn och nattjobb gör ju inte saken lättare. Försök hitta ljusglimtar i vardagen. Försök att ta era barn på en mindre promenad när du vaknar på dagen. Låt din sambo få lite i lugn och ro eller kanske tom hinna med lite sömn eller egentid. Hon känner nog sig överväldigad av allt.

     

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.