Hem > Forum > Depression > livet är meningslöst

livet är meningslöst

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag vill dö, jag har inget att leva för egentligen, visst jag har min familj och mina vänner men jag pallar inte mer. Jag har mått dåligt sedan 7e klass och tar nu studenten i år, inget hjälper, inga behandlingar, ingen medecin, inte ett skit, min ända utväg är att dö, även fast jag egentligen kanske inte velat det, men det finns ingen vilja längre till livet, och ingen bryr sig. Inte en jävel bryr sig, ingen vårdcentral, ingen dum hjälplinjen, inte någon. Jag skriker efter hjälp, men det är aldrig någon som bryr sig förens man är död. Jag får helt enkelt bara bli en av de nästa offrena till psykisk ohälsa och depression, kanske nästa person som skriker efter hjälp kan få det och bli tagen på allvar om jag tar mitt liv som alla andra.

  Jag hoppas att du hittar en annan lösning.

  Medicinering fungerade för mig, i alla fall hitils. Helt ärligt fick jag inte rätt hjälp förrän jag kom till vårdcentralen med konstant ångest eftersom jag hade bestämt mig för att det var sista gången jag skulle försöka skaffa hjälp eftersom jag försökt så många gånger. Det var i 2an av gymnasiet. Jag tog studenten förra året.

  De prioriterar ju de svåraste fallen först och det är också enklare att vara ärlig när man vet att man kommer dö om man inte får rätt hjälp.

  Har fått diagnosen social ångest och hade, vad jag antar är, hög ångest (typ svettningar, negativa tankar om mig själv, inte våga röra mig naturligt, orolig mage, stela muskler, ont i axlarna, undvika ögonkontakt osv) i skolan varje dag sedan jag var 13 ungefär. Så mådde också dåligt länge innan jag fick hjälp.

  Det skulle göra mig ledsen om du valde att avsluta ditt liv, har samtidigt förståelse för dina tankar eftersom jag kan känna igen mig i dem i hög grad. Helt ärligt är mitt tips att bara säga till dem hur du tänker om dina alternativ och sedan säga att om de inte kan hjälpa dig får de fan remissa dig till någon som kan! (vården kan ju inte bara bestå av inkompetenta personer hoppas man)

  Du har försökt och kämpat för att få hjälp och det är väldigt positivt. Även om det känns hopplöst just nu sluta aldrig att tro att du kan vända på ditt liv och ditt välmående. Att försöka få hjälp från de olika samhällsinstanserna kan, precis som du upplever, både vara frustrerande p.g.a. den långa tiden som man får vänta och den kvaliteten av hjälpen som man får. Dessa instanserna är varken tillräckligt bemannad för att hantera arbetsbördan eller har rätt kompetens (finns förstås undantag) för att hantera så många olika psykiska tillstånd som dessvärre verkar blir fler och fler med åren.
  Med all respekt som vård- och samhällsinsatser inom psykiatrin förtjänar finns det en stor begräsning i dessa då mycket av fokus hamnar på att behandla symptomen i stället för orsakerna till symptomen (finns givetvis undantag även här). När man inte förstår orsakerna flyttar man fokus till symptomen i stället. Hur mycket förstår vetenskapen om de riktiga orsakerna till så många varierande psykiska tillstånd som en människa kan uppleva och uppvisa?  Hur kan vetenskapen som utgår från att vi människor består endast av en fysisk kropp kunna förstå sig på och behandla tillstånd som är starkt förankrad i själen? Hur kan de förstå dessa tillstånd på riktigt om de förnekar att vi alla är en ande i grunden och har ett ”bagage” med oss från tidigare existenser som direkt påverkar våran nuvarande existens? När de inte förstår tankens krafter och påverkan i allas liv? När det inte förstår att den fysiska världen som vi lever i är i ständigt kontakt och ömsesidigt påverkan med den andliga världen?

  Det är din själ som lider. Det är därför i din själ som förändringarna till det bättre bör ske. Du kan och bör fortsätta att försöka få hjälp som kommer utifrån in. Dock vill jag betona att den bästa hjälpen som vår själ kan ha är den som genomstrålar inifrån ut. Den sorts hjälp som skapar beständiga förändringar som omvandlar mörkret inom oss till ljus, sorg till glädje och ångest till hopp. Ett svagt ljus till en början, fast med tiden blir det allt starkare och får mörkret att skingra.

  När så mycket, krävande, utmanande och utmattande händer livet på en och samma gång kan det kännas överväldigande. Man vet inte var man ska börja någonstans. Det viktigaste stället att börja på är det som vi oftast ignorerar. Det är med sättet som vi betraktar själva livet och oss själva. Även om det finns väldigt mycket som vi inte kan förändra, så det finns det otroligt mycket som vi kan förändra genom att arbeta med vad vi innerligt är och vet. Kunskaper är grunden till förändringar. Genom att arbeta med oss själva, omvärdera hur vi ser på vårt liv, våra känslor, tankar, kunskaper, mål och handlingar kan vi radikalt förändra hur vi mår. Om du gör det kommer du bygga en stadig grund för att både leva ditt liv på ett mycket bättre och mera meningsfullt sätt. Du kan det!

  Hur, frågar du? Jag hoppas att texten nedan kan vara en del av svaret på denna fråga:

  Låt oss påbörja något nytt. En ny start. En vändpunkt. Låt oss lämna mörkret bakom oss och vandra mot ljuset.
  Detta är möjligt om vi verkligen vill det. Vad är vi ute efter egentligen? Lyckan?
  Hur uppnår vi lyckan? En av de äldsta frågorna som funnits. En fråga där svaren börjar bli allt mer kända, ett efter ett, i samma utsträckning som vetenskapen och filosofin utvecklas av förfinas. Om vi analyserar dessa, till synes nya svar och slutsatser på denna urgamla fråga, ser vi en direkt relation och koppling med en del historiska fakta hämtade från vissa filosofier och religioner genom historian. Som en lång röd tråd genom mänsklighetens historia ser vi vetenskapen bekräfta gamla teorier, idéer och lärosatser.
  Vi är långt ifrån att ha alla svar. Dock har vi kommit långt nog för att lyckas uppnå målsättningen som vi började texten med.
  Hur börjar vi? Låt oss definiera några väldigt viktiga aspekter som har en enorm betydelse för oss alla som vill vara lyckliga.
  Äkta och sunda relationer (fysiska sådana).
  Tacksamhet för bl.a. allt vi har, gör, kan, vet och är, framför allt i de, till synes, små tingen i livet.
  Ha ett syfte, en mening, i livet är mycket viktigare än att ha mål, då forskningen visar att väldigt ofta när man uppnår sina mål, går man tillbaka till samma nivå av lycka (eller brist på den) efter en kortvarig peak av lycka. Syfte och mening handlar mycket mer om upplevelsen av en längre resa (under resans gång alltså) snarare än längtan att komma fram till en destination.
  Lär känna dig själv.
  Älska och bry dig på riktigt om andra människor. Dock tänk på att älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Inse att man blir inte bra på något svårt utan övning, tålamod och ihärdighet. Tillåt dig själv att göra fel, skuldbelägg dig inte utan lär dig av dina misstag och försök göra bättre framöver. Att bygga upp grunden för lyckan inom och utom sig själv tar tid. Dock är det ändå förvånansvärt lite som krävs för att vi ska kunna känna de första positiva effekterna av vårt arbete. Man måste se det som den viktigast investering man gör i livet, en livslång investering.

  Några väsentliga saker att hålla under konstant uppsikt, lära känna och bearbeta hos sig själv är nämligen, tankar, känslor, emotioner, kunskaper och beteende. Fokusera på dem, lika mycket var för sig som när de samspelar med varandra. Alla dessa har en enorm betydelse för oss som vill ”finna” lyckan.

  Den allmänt världskända vetenskap och filosofi har gjort och fortsätter att göra stora framsteg när det gäller förståelse av tankar, känslor, beteende och emotioner. När det gäller området kunskaper finns det dock en saknad länk. En grund som är så otroligt relevant både för den som enskild ingrediens och i samspel med de andra fyra.
  Det är nämligen meningen med livet. Vad är vi? Vad gör vi här på denna lilla planet i denna oändliga universum? Varifrån kommer vi? Finns det liv efter döden?

  Ännu några av de äldsta frågorna som finns i mänsklighetens historia.
  Hur vi svarar på dessa frågor har en enorm påverkan och spelar en central roll i hur vi tänker, känner och beter oss igenom livet, samt hur vi förhåller oss till allt och alla i det.
  Det är därför inte förvånansvärt att otaliga människor, filosofier, religioner, vetenskapsmän i alla epoker och platser har ställt sig denna fråga och försökte besvara den. Därav är det inte heller förvånansvärt att så många människor mår så dåligt (och sorgligt nog fortsätter det att öka i antal och krypa ner i ålder) när man inte besitter svaren på dessa så grundläggande och livsavgörande frågor. I en ocean av tvivel och osäkerhet navigerar vi utan vare sig kompass eller stjärnorna för att vägleda oss.

  Min uppmaning till dig är att söka efter svar på dessa frågor och samla in riktig kunskap. Riktiga och beständiga livsförändringar som dessa vi söker kräver en stadig grund som endast kan förvärvas då förnuft förenas med äkta känslor där hjärnan och hjärtat tillfredsställs och harmoniseras. Leta efter den röda tråden genom historien för den finns där. Sök uppriktigt och med ett öppet sinne så skall du finna. Du är värd detta. Ta initiativet.
  För mig personligen, och tiotal miljoner andra människor i världen, har denna väsentliga kunskap hittats i en filosofi och vetenskap som har forskat och fortsätter att forska kring dessa frågor, nämligen Spiritismen. Om intresse finns hos dig att veta mer om vad Spiritismen har att säga finns det en länk på denna hemsida där en liten bok som heter ”Att förstå Spiritismen” i pdf format (30 sidor) kan laddas ner helt gratis. https://www.pavagtillljuset.com/att-forsta-spiritismen

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Det krävs en hel del mod för att ta livet av sig. Det modet kan du lägga på något annat innan du bestämmer dig för att göra nåt som bara gör att din familj och nära kommer må fruktansvärt dåligt resten av deras liv.

  Vi mår alla bra när andra människor värdesätter det vi gör. Säger att vi ser bra ut och göra coola saker.

  Sen finns det saker vi gör som vi själv gillar. Som att äta glass. Ligga i soffan och spela data eller shoppa.

  Det är inte så många som blir imponerade av att jag äter glass. Såvida jag inte har guldglitter på osv. Så jag mår dåligt av att ingen tycker jag imponerar på dem. Men det gör inte att glass smakar mindre gott.

  Du måste bestämma dig. Ska du vara den som ständigt försöker få andras uppmärksamhet genom att försöka imponera på dem med större och större prestationer. Fjäskar för dem större och hoppas du får vara med i deras coola klick.

  Eller ska du vara den som bygger upp dig själv till en stor och mäktig person oavsett vad andra tycker om dig. Bli en best. Fokusera på dig själv och din familj. Ta med dig familjen till en park och lägg er i gräset och käka glass med hela ansiktet som ett gäng flodhästar. För det är så ni gillar det. Och gillar nån annan inte det så tar ni konflikten eller flyttar er.

  Testa dina gränser. Hur långt orkar du springa. Hur tungt orkar du lyfta. Vad vågar du säga till vem. Tjäna massor med pengar eller visa att du kan leva utan pengar.

  Livet är ett spel utan gränser. Det kan bli hur hemskt som helst.

  Men det kan också bli hur bra som helst.

  Jag håller också med dig att ingen bryr sig. Det är verkligen en hjärtlös och anti socialistisk tid. Vi borde verkligen organisera oss och råda bot på den vidriga mentalitet som genomsyrar hela landet där endast vältränade rika våghalsar får vara med i det sociala spelet.

  Vi är här tillsammans.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.