Hem > Forum > Depression > Läkaren sjukskriver mig inte för min depression

Läkaren sjukskriver mig inte för min depression

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej! Behöver stöttning och råd.

  Har haft läkarbesök idag där min läkare konstaterade att mitt depressiva tillstånd har gjort mig orkeslös och trött. Hon insisterade på att inte sjukskriva mig, detta för att jag var timanställd och kan egentligen råda över min tid själv (måste dock komma upp i minst 90% för att täcka min hyra). Ändå gav hon mig en ”läxa” om att säga upp mig från mitt jobb som personlig assistent och leva på a-kassa en tid tills jag har skaffat mig ett nytt jobb. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte logiken, om jag inte kan utföra mitt jobb pga min sjukdom rättfärdigar det då inte en sjukskrivning? Vad är era erfarenheter om liknande tillstånd (dvs. depression med orkeslöshet och trötthet). Hur skötte era läkare detta? Snälla hjälp!

  Hej

  Jag är 45 år, har inte fått bli sjukskriven. Senast var 2003. Skrattar inte åt detta då jag är full av medicin. Adhd-medicin, antidepprissiv-medicin och sömnmedicin. Full av samhällets stress. Men jag lyckas ta hand om mitt liv med nöd och näppe. Har break-downs hela tiden. Jag rekommenderar dig att verkligen pausa. För jag har tre jobb. Och jag pausar inte. Men jag skrattar aldrig heller, senast var 2017 tror jag. Ingen märker det på 2 kilometers håll. Men de tre familjemedlemmarna jag har kvar vet om allt. Ta hand om dig. För samhället kommer inte göra det.

   

  Ibland undrar man ju hur folk tänker.

  Läkaren anser alltså att du inte ska jobba (med det du gör just nu) men tycker att du ska gå på a-kassa istället för F-kassa? Att gå på a-kassa är ju otroligt stressande och knappast något som underlättar läkningen.

  F-kassa är å andra sidan inte heller en dans på rosor.

  Får du någon annan hjälp av vården? Medicinering eller terapi? Så att du har möjlighet att ta dig ur depressionen.

  Ta hand om dig!

  Trådstartaren

  Ibland undrar man ju hur folk tänker. Läkaren anser alltså att du inte ska jobba (med det du gör just nu) men tycker att du ska gå på a-kassa istället för F-kassa? Att gå på a-kassa är ju otroligt stressande och knappast något som underlättar läkningen. F-kassa är å andra sidan inte heller en dans på rosor. Får du någon annan hjälp av vården? Medicinering eller terapi? Så att du har möjlighet att ta dig ur depressionen. Ta hand om dig!

  Jag får medicinering ska byta medicin precis nu. Terapi från vården har jag provat och det har inte hjälpt. Jag tycker det också är underligt då hon också anser att jag inte kan jobba 100% och då kommer A-kassa bli jättejobbigt. Detta blir mer förvirrande ju mer jag tänker på det.

  Jag får medicinering ska byta medicin precis nu. Terapi från vården har jag provat och det har inte hjälpt. Jag tycker det också är underligt då hon också anser att jag inte kan jobba 100% och då kommer A-kassa bli jättejobbigt. Detta blir mer förvirrande ju mer jag tänker på det.

  Jag hoppas på att den nya medicinen hjälper!

  Har du möjlighet att testa privat terapi kanske det är ett bra alternativ, har hört många säga att det privata fungerar bättre än det offentliga när det gäller terapi. Tyvärr kan det ju vara svårt att få ihop det ekonomiskt.

  Annars finns ju även alternativ som KRY och Mindler. Det är kortare köer än den vanliga vården och inte lika dyrt som att ta det privat.

   

  Och myndigheterna är förvirrande ibland. Jag är själv totalförvirrad av diverse läkar- och försäkringskassebeslut för tillfället. De ska vara där för att hjälpa människor men ibland börjar man undra. Har du möjlighet att få en second opinion från en annan läkare för att se om det blir samma utlåtande där?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.