Hem > Forum > Depression > Ignorerad.

Ignorerad.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Avatar

    Jag har i hela mitt liv varit en som varit tyst, och har en lång historia inom Psykiatrin, med ett antal suicidförsök. Dessa har jag sedan kunnat hålla mig ifrån, genom att säga till ”innan” det händer något. Nu har jag en ny mottagning, som vet allting pga. journalen, och att jag är öppen och ärlig. Nu när jag sagt till dem att jag inte orkar mer, och vad jag planerar. Så får jag svaret att: Du är inte tillräckligt deprimerad, de som verkligen vill dö säger ingenting du som är så duktig, det finns andra som har det värre osv. Känner mig så otacksam som inte kan ”rycka upp” mig. Men vad mer kan jag säga för att de ska förstå? De har en stereotyp bild hur man skall vara om hur man skall vara, sist jag var där fick jag veta attjag inte är den ”typen”? Känner mig bara så kaosfylld.

    Förstår att du mått dåligt under en längre tid och kanske ställer dig tveksam till om det finns någon vettig hjälp att få men mitt tips är bara att aldrig sluta leta för den där trygga axeln att prata ut till finns där men är ibland svår att hitta <3

    Har du bett om att få prata med någon annan? Även om det är så de rationaliserar så bör de inte uttrycka sig så klumpig, rent av triggande för självskadebeteende. Jag har haft många kontakter inom öppenpsykiatrin och vissa personer jag träffat har betett sig fel även enligt deras kollegor. Du verkar haft bra otur med vilka du träffat.  Det är väldigt svårt att få någon långvarig hjälp från öppenpsykiatrin men akut hjälp har man rätt till och bör få om man vänder sig till jour-mottagningen där dom bedömer om man behöver träffa en läkare snarast eller bli inlagd.

    Det kan ta många vändor innan man hittar bra kontakter. Ge inte upp på hjälp och ge inte upp på dig själv. Om du inte orkar går det att kontakta ombud i kommunen man bor i, de är oberoende och står på klientens sida samt är ofta rätt insatta i hur farsartade myndigheter kan bete sig och hur ”systemet” funkar. Man kan också ansöka om en boendestödjare, om du inte känner till vad de kan hjälpa en med så låt dig inte luras av namnet. De kan precis som ett ombud hjälpa dig med vårdkontakter och lägga press på dem när de inte agerar. Det hjälper verkligen att ha någon på sin sida.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.