Hem > Forum > Depression > Hur står jag ut med mig själv?

Hur står jag ut med mig själv?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag är sjukskriven för utmattningsdepression. Jag har starka panikångest attacker flera gånger i veckan, när jag är ensam hemma. Idag mådde jag så dåligt att jag försökte skada mig själv, även om jag skäms för att säga det nu. Jag bor ensam och har ingen som kan hjälpa mig med det här. Jag är högfungerande utåt, kan vara den perfekta personen när andra är runt mig. Jag mår också för det mesta bra när jag inte är ensam. Hur kan jag lära mig att mår bra ensam? Hur står jag ut med mig själv? Är rädd att jag ska skada mig mer nästa gång jag får panikångest.

  Hej. Får du någon hjälp från sjukvården? KBT i kombination med antidepressiva läkemedel kan hjälpa. Men det som hjälpt mig bäst är fysisk träning. Finns det nån fysisk aktivitet du skulle kunna tänka dig att syssla med? Eller kanske gör du redan det?

   

  Hur försökte du skada dig själv?

  Jag vet inte hur man ska stå ut.. men antingen gör man det, eller inte. Sov, andas, ät.. ta en minut i taget..

  Hej

  Det viktigaste man kan lära sej om ångest är att det är en känsla,och alltså helt ofarligt.Även om det är väldigt obehagligt,så dör man inte av det,fastän man tror det i ögonblicket.Bara den insikten har hjälpt mej mycket och fått mina ångestattacker att bli alltmer ovanliga.Det är ungefär som att få kramp i en muskel.Det gör ont och är obehagligt,men man dör inte av det,och så småningom går det över.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.