Hem > Forum > Depression > Hur ska jag berätta?

Hur ska jag berätta?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Gick hos kuratorn några gånger förra året. Men pratade mer om min ilska och mest om mina problem med att inte vara självständig, våga åka i väg själv med bilen samt handla/gå i en butik mm.

    Men jag kom aldrig in på vad som händer när jag blir arg. Eller hur jag ibland faktiskt mår.

    Jag kan vara okej i perioder men sen när tiden gått och inget har hänt med som jag behöver göra.. Så kan det ganska fort bli dåligt.

    Återkommande självskadebeteende, ångest och många andra tankar. Nu har det gått en lång tid med dom viktiga grejerna jag behöver jobba på, så har inget hänt, ingen utveckling i stort sett.

    jag behöver ta kontakt med vården igen, kuratorn eller någon annan. Men jag vågar inte ens ringa ett samtal knappt. Samt när jag väl får träffa kuratorn/vårdpersonal så hur ska jag berätta om mina problem? Att jag har självskadebeteende mm.

    Är det någon som kört 1177 digital chatt med vården? Kan man skriva där om psykiska besvär? Och vad händer då?

    Jag tycker du ska skriva ett meddelande på 1177 till den kuratorn du gått hos, som redan är insatt i dina problem. I meddelandet skriver du namnet på kuratorn så att de kan vidarebefordra det till rätt person. Det kan kännas lättare att skriva som ett första steg och sedan kan kuratorn leda samtalet och hjälpa dig. Det kommer kännas lättare när första steget är taget.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.