Hem > Forum > Depression > Hur ofta är det normalt med självmordstankar?

Hur ofta är det normalt med självmordstankar?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Som rubriken lyder. Hur ofta är det normalt med självmordstankar? Visst det kanske är vanligt för nästan alla någon gång i livet att fundera på det, men jag tänker att få tankar som säger ”gå och häng dig” flera gånger om dagen kanske inte är så normalt? Det känns inte akut, jag tror inte jag kommer göra något, men tankarna finns där och är lite jobbiga.

  Visserligen har jag haft återkommande tankar på självmord sen jag var 12, är nu 23 och fortfarande vid liv, men senaste månaden särskilt har varit tuff där tankarna mer eller mindre kommer flera gånger dagligen. Kan inte påstå 2021 var ett särskilt bra år då tankarna på just självmord varit väldigt frekventa där de kommit som absolut minst ett par gånger i månaden till att komma flera gånger dagligen som tidigare nämnt.

  Är ny på detta forum och skriver detta mitt i natten så jag ber om ursäkt om jag skrivit något konstigt

  I jämförelse med vad jag brukar svamla om mitt i natten är detta inget konstigt 🙂

  Jag tror att de senaste åren har varit rätt jobbiga för de flesta. Men att de här självmordstankarna du nämner blir mer och mer frekventa, och att det nu kommit till den punkten då de förekommer dagligen, är kanske en liten varningsklocka. Kan tänka mig att det är otroligt energikrävande?

  Är det något specifikt som har hänt under den senaste tiden som har förvärrat tankarna?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.