Hem > Forum > Depression > Hopplöst, meningslöst.

Hopplöst, meningslöst.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Allt känns och är så meningslöst och hopplöst. Kan inte bli bättre, blir bara sämre hela tiden. Jag kan inte hålla ut mycket längre till. Är så trött på att kämpa eller ens existera. Kanske det är nu som mina försök äntligen ska fungera?!

  Allt känns och är så meningslöst och hopplöst. Kan inte bli bättre, blir bara sämre hela tiden. Jag kan inte hålla ut mycket längre till. Är så trött på att kämpa eller ens existera. Kanske det är nu som mina försök äntligen ska fungera?!

  du behöver inte svara på dessa frågor men du kan isåfall om du vill , göra en lista till dig själv:

  1: vad får dig att må dåligt?

  2: finns det nåt av det som går att ändra på?

  Skulle JAG svara på de här frågorna skulle första frågan ta upp en hel bok.. och på andra frågan skulle svaret vara ”Nej” så jag förstår dig om det är så, men tänkte om det handlar om depression för din del eller att allt går emot dig?( eller både och) Ifall det handlar om depression så finns det ju medicin för det,

  Ensamhet och depression går hand i hand tror jag, är du ensam?

  jag önskar jag hade nåt ”mirakel svar” men det har jag inte, men jag har själv försökt ta livet av mig flera gånger och planerat och så, men för min del vände det när det var som mörkast. Men då menar jag att det var heeelt nattsvart alltså jag kan inte ens förklara det dåliga måendet. Det var skam, det var hopplöshet, det var fruktansvärd ångest, men det låter som en promenad i parken jämfört med hur det kändes.

  snälla gör inget dumt.

   

  Trådstartaren

  du behöver inte svara på dessa frågor men du kan isåfall om du vill , göra en lista till dig själv: 1: vad får dig att må dåligt? 2: finns det nåt av det som går att ändra på? Skulle JAG svara på de här frågorna skulle första frågan ta upp en hel bok.. och på andra frågan skulle svaret vara ”Nej” så jag förstår dig om det är så, men tänkte om det handlar om depression för din del eller att allt går emot dig?( eller både och) Ifall det handlar om depression så finns det ju medicin för det, Ensamhet och depression går hand i hand tror jag, är du ensam? jag önskar jag hade nåt ”mirakel svar” men det har jag inte, men jag har själv försökt ta livet av mig flera gånger och planerat och så, men för min del vände det när det var som mörkast. Men då menar jag att det var heeelt nattsvart alltså jag kan inte ens förklara det dåliga måendet. Det var skam, det var hopplöshet, det var fruktansvärd ångest, men det låter som en promenad i parken jämfört med hur det kändes. snälla gör inget dumt.

  1. Trauman, väldigt många och mycket saker som har hänt och saker som jag aldrig har tänkt på tidigare som nu börjar komma tillbaka så jag har massor av minnesbilder och minnesluckor från alla händelser och det är säkert inte ens hälften av alla minnen som har kommit igen. Och så är det fler saker som påverkar såklart.

  2. Nej.

  Nej men har testat en massor av antidepp, ångestdämpande och stämningsstabiliserande men inget fungerar. Alltså verkligen inget, så jag slutade med allt, för ett bra tag sen. Kändes meningslöst att ta något som inte fungerar. Så nu kan jag inte sova på nätterna eller typ andas. Och det är väl klart att jag känner mig ensam, ingen bryr sig, och jag vill inte heller vara till besvär för någon med mitt skit. När jag berättar för någon så kommer jag bli inlagd och det kan jag inte bli pga saker och då skulle det vara mycket bättre om jag bara tog mitt liv. Har mittlyckats med allt och tom att ta mitt liv. Jag slutade gå till min psykolog också och nu har mottagningen inga tider kvar förens om typ 1 månad. Har rent mentalt gett mig 1 år till att bli bättre, men samtidigt vill jag inte fullfölja året, utan bara sluta kämpa, eller skada mig själv, eller egentligen vad som helst som kan få mig att bli av med allt det onda i kroppen. Min kropp har fysiskt börjat stänga ner.

  1. Trauman, väldigt många och mycket saker som har hänt och saker som jag aldrig har tänkt på tidigare som nu börjar komma tillbaka så jag har massor av minnesbilder och minnesluckor från alla händelser och det är säkert inte ens hälften av alla minnen som har kommit igen. Och så är det fler saker som påverkar såklart. 2. Nej. Nej men har testat en massor av antidepp, ångestdämpande och stämningsstabiliserande men inget fungerar. Alltså verkligen inget, så jag slutade med allt, för ett bra tag sen. Kändes meningslöst att ta något som inte fungerar. Så nu kan jag inte sova på nätterna eller typ andas. Och det är väl klart att jag känner mig ensam, ingen bryr sig, och jag vill inte heller vara till besvär för någon med mitt skit. När jag berättar för någon så kommer jag bli inlagd och det kan jag inte bli pga saker och då skulle det vara mycket bättre om jag bara tog mitt liv. Har mittlyckats med allt och tom att ta mitt liv. Jag slutade gå till min psykolog också och nu har mottagningen inga tider kvar förens om typ 1 månad. Har rent mentalt gett mig 1 år till att bli bättre, men samtidigt vill jag inte fullfölja året, utan bara sluta kämpa, eller skada mig själv, eller egentligen vad som helst som kan få mig att bli av med allt det onda i kroppen. Min kropp har fysiskt börjat stänga ner.

  jag misslyckades också att ta mitt liv (uppenbarligen )  jag har misslyckats med i princip allt i mitt liv också.

  Trauman fy fan i feel you ❤️tror du att du har PTSD? eller KOMPLEX PTSD kanske det heter när det hände för länge sedan ( har jag för mig)

  Har du nåt som gör dig glad då? Vad är det bästa du vet att göra? Jag har själv kommit på på senare tid att jag har åsidosatt alla mina intressen pga dåligt mående och sånt. Jag såg en tavla på en praktikplats  jag hade där det stod ”Do more things that makes you happy” eller nåt sånt. Och det tog jag till mig iallafall.

  Har tyvärr inga bättre råd😕 jag har  också tänkt ta livet av mig faktiskt -om det blir krig i Sverige.

  det Kan också vara en styrka att ”vara på botten” tror jag ,så ge lite cred till dig själv du är stark och en överlevare

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.