Hem > Forum > Depression > Högre makt styr mitt liv

Högre makt styr mitt liv

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Det började redan för länge sen. Dom som jag allt mer börjar kalla ”demoner”. Jag har ingen aning om hur mycket dom har styrt mitt liv men det kan vara mer än vad jag tror. Hade jag varit troende så hade de fått titeln ”Gud” men jag tror inte på någon gud. Dom säger saker som ska hända i verkligheten oftast genom bilder men dom pratar också och säger saker som är hemliga som andra människor har gjort eller ska göra. Det låter helt knäppt, på att jag kommer klaga nu men dom har gett mig en flickvän, jag vet man borde bli super glad. Men det är jag inte. Hon vet inte om att hon är min flickvän än. Dom sa, vad hon hette redan sommaren 2018. Några månader senare fick jag se hur hon såg ut och hur det kommer bli. Så jag började leta efter denna ”underbara” person. De gick dåligt först för de sa aldrig var jag skulle leta så jag började leta på en Gay sida. Fort gick det. Men de dom inte sa var att hon skulle försvinna. Så jag bröt ihop. Jag var så dum som aldrig sa vem jag var, vela inte skrämma henne. Dessutom vill jag gärna veta mer om den jag skriver med. Så jag var försiktig och för varje gång vi skrev med varann så kom de fram minnes bilder och när de började komma fram nakna bilder på henne sa jag ”OMG” ”skit” . Efter hon försvunnit sa dom en massa saker, i en månads tid. Så jag fick det bekräftat att vem hon var. Efter de jag var tvungen flytta eftersom jag redan bodde tillsammans med någon. Och dom vela att jag ska få ”hen” att tro att jag har psykos så ”hen” inte ska ta livet av sig. Men jag fortsatte med det, och jag började få konstiga mediciner med biverkningar som ”plötslig död” . Kände mig allt mer, ensam i en värld då jag är helt totalt ensam. Månader har gått nu och jag, det är som en mardröm kommit till liv, allt jag hatar har jag fått göra. Ge mig själv fejk diagnos. Super mycket uppmärksamhet. Skrikigt, slagit sönder mig. Och den enda ”vän” jag hade på denna jord har jag lämnat. Så jag vet inte vad jag ska göra men om det inte vänder snart, kommer jag inte orka mer. För hon kommer aldrig att försvinna ifrån mitt huvud. Och jag kan inte gå vidare för bara tanken på leta upp någon annan får mig att känna att jag är otrogen.   Jag kan inte ens titta på en annan tjej. Jag har ingen aning vad jag ska göra nu, jag håller på bli tokig. Och jag kan inte dricka mer alkohol nu för det håller inte i längden. Känns som jag måste ta livet av mig snart om det inte vänder. Jag är super deprimerad. Skulle vilja ha någon att skriva med.

  Det började redan för länge sen. Dom som jag allt mer börjar kalla ”demoner”. Jag har ingen aning om hur mycket dom har styrt mitt liv men det kan vara mer än vad jag tror. Hade jag varit troende så hade de fått titeln ”Gud” men jag tror inte på någon gud. Dom säger saker som ska hända i verkligheten oftast genom bilder men dom pratar också och säger saker som är hemliga som andra människor har gjort eller ska göra. Det låter helt knäppt, på att jag kommer klaga nu men dom har gett mig en flickvän, jag vet man borde bli super glad. Men det är jag inte. Hon vet inte om att hon är min flickvän än. Dom sa, vad hon hette redan sommaren 2018. Några månader senare fick jag se hur hon såg ut och hur det kommer bli. Så jag började leta efter denna ”underbara” person. De gick dåligt först för de sa aldrig var jag skulle leta så jag började leta på en Gay sida. Fort gick det. Men de dom inte sa var att hon skulle försvinna. Så jag bröt ihop. Jag var så dum som aldrig sa vem jag var, vela inte skrämma henne. Dessutom vill jag gärna veta mer om den jag skriver med. Så jag var försiktig och för varje gång vi skrev med varann så kom de fram minnes bilder och när de började komma fram nakna bilder på henne sa jag ”OMG” ”skit” . Efter hon försvunnit sa dom en massa saker, i en månads tid. Så jag fick det bekräftat att vem hon var. Efter de jag var tvungen flytta eftersom jag redan bodde tillsammans med någon. Och dom vela att jag ska få ”hen” att tro att jag har psykos så ”hen” inte ska ta livet av sig. Men jag fortsatte med det, och jag började få konstiga mediciner med biverkningar som ”plötslig död” . Kände mig allt mer, ensam i en värld då jag är helt totalt ensam. Månader har gått nu och jag, det är som en mardröm kommit till liv, allt jag hatar har jag fått göra. Ge mig själv fejk diagnos. Super mycket uppmärksamhet. Skrikigt, slagit sönder mig. Och den enda ”vän” jag hade på denna jord har jag lämnat. Så jag vet inte vad jag ska göra men om det inte vänder snart, kommer jag inte orka mer. För hon kommer aldrig att försvinna ifrån mitt huvud. Och jag kan inte gå vidare för bara tanken på leta upp någon annan får mig att känna att jag är otrogen. Jag kan inte ens titta på en annan tjej. Jag har ingen aning vad jag ska göra nu, jag håller på bli tokig. Och jag kan inte dricka mer alkohol nu för det håller inte i längden. Känns som jag måste ta livet av mig snart om det inte vänder. Jag är super deprimerad. Skulle vilja ha någon att skriva med.

  ”Dom säger saker som ska hända i verkligheten oftast genom bilder men dom pratar också och säger saker som är hemliga som andra människor har gjort eller ska göra”

  Du har symtom av psykos. Du tror på övernaturliga krafter som talar till dig i form av hallucinationer.

  Du lever som i två världar och det blir svårt att få vardagen att gå ihop i ett sådant tillstånd. Psykotiska människor har jättesvårt att få ihop vardagen. Andra förstår inte det du berättar om från ”din värld”, jag begriper t.ex inte delen om din flickvän. Blir svårt att möta människor om man inte lever i samma värld.

  Jag tycker att du ska ta din medicin, man brukar inte dö plötsligt av att ta mediciner. Forskning har slagit fast att din medicin är säker att ta. Man måste forska mycket på mediciner innan man skriver ut dem till patienter för att säkerställa att de fungerar och är säkra att ta. Ta upp eventuella biverkningar och oro för biverkningar med din läkare

  Sök hjälp akut om du läser detta vännen. Du behöver landa lite och medicin kan vara en viktig del i det

  Du kan skriva med mig här om du vill

  Trådstartaren

  Mediciner tar jag. alla dessa grejer om att jag har psykos får mig att få riktigt dåligt självförtroende. Jag har slutat tro på mig själv. Så jag vill inte leva mer. vården gör inget typ. dom tycker inte att det är så allvarligt. finns inte dessa personer som styr mitt liv så är det ingen mening att leva mer. för jag tänker inte leva ensam resten av mitt liv. jag kan aldrig glömma henne eller alla roliga saker vi gjort tillsammans alla de minnen finns där dom går inte att radera. jag undrar varför dom gav sig på mig ifrån första början. dom har förstört mitt liv. jag kan intee se tv mer ens, eller titta på en tjej mer. jag mår super dåligt av det och måste dricka alkohol direkt. jag blir så ledsen.

  Mediciner tar jag. alla dessa grejer om att jag har psykos får mig att få riktigt dåligt självförtroende. Jag har slutat tro på mig själv. Så jag vill inte leva mer. vården gör inget typ. dom tycker inte att det är så allvarligt. finns inte dessa personer som styr mitt liv så är det ingen mening att leva mer. för jag tänker inte leva ensam resten av mitt liv. jag kan aldrig glömma henne eller alla roliga saker vi gjort tillsammans alla de minnen finns där dom går inte att radera. jag undrar varför dom gav sig på mig ifrån första början. dom har förstört mitt liv. jag kan intee se tv mer ens, eller titta på en tjej mer. jag mår super dåligt av det och måste dricka alkohol direkt. jag blir så ledsen.

  Nu förstod jag ditt svar.

  ”Mediciner tar jag”

  — Vad bra att du tar mediciner. Det finns mediciner som du inte har provat som kan funka bättre. Eller och kanske en annan dos av det du tar nu. Det är sällan en rak väg framåt i vården, man provar något och funkar inte det så provar man något annat. Eftersom att det finns beprövade mediciner att ge en chans som skiljer sig väsentligt från den eller de mediciner du tar nu så har du goda skäl att hoppas på att det blir bättre. Även om du har provat alla läkemedel som behandlar psykos i FASS så kommer det ut nya mediciner med tiden…

  ”alla dessa grejer om att jag har psykos får mig att få riktigt dåligt självförtroende”.

  — Det kan jag förstå. Det är nog inte kul att bli avfärdad för att man är ”psykotisk”. Samtidigt är det viktigt att kunna gallra ut vad som är på riktigt och vad som bara du har förmågan att uppfatta, att ha ”sjukdomsinsikt”. Det är så folk tar det man säger på större allvar om man har problem med psykos och det är så man slutar vara psykotisk.

  För vad det är värt så tycker jag att du svarar sammanhängande och lättförståeligt nu. Jag ger dig positiv feedback nu och så kan du tänka på vad du gjorde annorlunda om det är så att du t.ex var mer med andra människor eller och om drack mindre. Du kan ha gjort något som var bra för ditt tillfrisknande.

  ”Jag har slutat tro på mig själv. Så jag vill inte leva mer.”

  — Synd att du känner så. Men det finns anledning att tro på en framtid där du kan känna större tillit till din förmåga. Som sagt finns det fler mediciner att prova och sedan kan jag tänka mig att alkohol inte är det bästa om man är psykotisk. Dels för hur både alkohol och psykos kan aktivera dopamin-receptorer, det senare enligt ”dopamin-hypotesen” (du kan googla om du undrar vad det är). Sedan så blir folk inte sällan lite tokiga av alkohol, även de som är ”friska”.

  ”vården gör inget typ. dom tycker inte att det är så allvarligt.”

  — De kommer att tycka att det är allvarligt om du berättar att du inte vill leva längre. Det i kombination med självmordsplaner är kriterium som talar för en inläggning. Skulle unna dig att söka akut hjälp.

  ”finns inte dessa personer som styr mitt liv så är det ingen mening att leva mer.”

  — Tvärtom så är det väl härligt att få kontroll över sitt eget liv tänker jag. Hur tänker du om det?

  ”för jag tänker inte leva ensam resten av mitt liv.”

  — Nej det tycker jag inte att du ska göra. Finns det någon aktivitet som psykiatrin kan ordna åt dig eller någon hobby du kan syssla med för att bryta ensamheten? Ensamhet är jättedåligt för måendet.

  ”jag kan aldrig glömma henne eller alla roliga saker vi gjort tillsammans alla de minnen finns där dom går inte att radera. jag undrar varför dom gav sig på mig ifrån första början. dom har förstört mitt liv. jag kan intee se tv mer ens, eller titta på en tjej mer. jag mår super dåligt av det och måste dricka alkohol direkt. jag blir så ledsen.”

  — Du behöver inte glömma för att bli friskare och återfå självförtroendet. Du behöver dra en linje mellan vad som är på riktigt och vad som inte är på riktigt. Du är inte den enda som hittar på saker i ditt huvud. Folk har fantasier om allt möjligt (att vara känd, sex osv) men de förstår oftast vad som inte är på riktigt och behöver inte hitta rätt medicin för att kunna börja göra det.

  Jag vet inte varför det här drabbade dig uppriktigt sagt. Det är kanske många variabler bakom det hela och inte så viktigt att fundera över för att det inte ger så mycket information om vad du ska göra härnäst. Nu är det som det är och det är tufft men jag har inte räknat ut dig och det tycker jag inte att du ska göra heller. Jag tror på dig. Du kan bevisligen kommunicera förståeligt och sammanhängande.

  Tror du att du har bättre chanser att återfå självförtroendet, bryta ensamheten och bygga upp ett liv med inslag som känns meningsfulla om du drar ner på alkoholen?

  Sök akut hjälp om du känner att du inte vill leva längre och sedan får du gärna läsa igenom det jag har skrivit igen och svara på valfri(a) del(ar) om du skulle känna för det

   

  Trådstartaren

  Men dom här personerna finns i verkligheten..

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.