Hem > Forum > Depression > Har en deprimerad dotter 15 år

Har en deprimerad dotter 15 år

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • hej! Har en dotter som är 15 år och hon är i en depression! Vi har vart hos läkare och hon har tabletter nu till hjälp för att kunna sova bättre ,, sen ska hon till ungdomsmottagningen och prata med någon där , men hon har både sagt och skrivit att hon inte orkar leva längre eller att hon hatar sig själv … jag blir så rädd och försöker finnas för henne! Men vad är väst att göra , ska jag prata med henne om självmordstankarna eller inte?

  Tacksam för svar! / orolig mamma

  Hej! Så synd att hon har hamnat i en depression. Jag tycker att du ska prata med henne om självmordstankarna. Jag är själv deprimerad och tycker att det är viktigt att du pratar med henne om detta för att hon ska kunna känna sig helt säker med dig och kunna lita på att du finns som stöd för henne.

  Vad tråkigt att din dotter drabbats av depression. Jag hoppas att hon snabbt ska få återknytning med vården så att hon kan börja en vårdplan tillsammans med dem för att må bättre.

  Om det dröjer innan hon får sin tid hos ungdomsmottagningen kanske det är extra bra om du och din dotter kan ha en dialog om hur den medicin hon fått för att hjälpa med sömnen fungerar. Om du tex tycker dig se någon försämring eller större ändring är det ju bra om du kan ta upp det med henne kanske. Och se om ni måste kontakta vården innan remissen är klar. På samma sätt kan det kanske kan vara svårt att se och känna för en själv (din dotter) om hon blir lite sämre efter en ny medicin påbörjats, och om du pratar kan hon kanske öppna för att prata mer om hur hon mår. Och det du själv undrade. Självmordstankarna.

  Hoppas hon får en fin kontakt med ungdomsmottagningen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.