Hem > Forum > Depression > gjorde ett självmordsförsök, ingen vet. Vad ska jag göra?

gjorde ett självmordsförsök, ingen vet. Vad ska jag göra?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Hej.

    idag så gjorde jag en försök till självmord men lyckades avbryta i tid.
    jag känner att jag borde berätta det för någon istället för att hålla det inom mig men det finns ingen i min närhet som jag är bekväm med att berätta.
    jag är också väldigt rädd att bli inlagd om jag berättat för någon inom vården.
    någon som har några tips?

    allt gott

    Det är jättebra att du berättar det här och inte håller det inom dig. Starkt av dig!

    Tack och lov att du stoppade det i tid!

    Har du kontaktat 1177? Det finns bra med information och kontaktvägar på deras hemsida. Det finns mycket hjälp att få. Var inte rädd för att eventuellt bli inlagd. Tänk inte på det. Det viktigaste nu är att du söker hjälp och se till att må bättre. Vad som sker sen får tiden utvisa. Fokus nu på att bli bättre och få hjälp.

    Vad det än händer eller har hänt i ditt liv vill jag betona att det alltid finns en väg framåt i livet även när man känner sig riktigt långt nere. Så länge det finns liv, tro och vilja finns det hopp. Du klarar det!

    Du får jättegärna skriva mer här om dig, ditt liv och hur du mår ifall du känner för det. Det finns väldigt mycket folk här på Mind som verkligen bryr sig om en och försöker på alla sätt och vis att hjälpa en. Men oavsett vad du gör sök hjälp!

    !OBS! Om du mot förmodan skulle må så dåligt att situationen känns outhärdlig eller om du har planer på att försöka ta ditt liv igen ring 112.

    Även efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

    Allt gott <3

    Trådstartaren

    Tack så mycket,  jo jag går hos en fantastisk terapeut.
    jag vet inte om jag vågar berätta för henne dock att jag har blivit värre sedan vi började prata.
    jag får tänka över det i alla fall. Jag skulle inte klara av att bli inlagd. Då skulle jag verkligen inte se en mening med livet längre, vilket kommer sluta i att jag aldrig kommer ut där ifrån.

     

    men ja, jag ska försöka berätta det för min terapeut nästa gång vi ses.

    jag känner mig så dum, skäms.

    Hej, det är förståligt att man skäms men du är inte ensam om att gå igenom det som du gör… Jag har gåt igenom det och går fortfarande, man lär sig av sina misstag och man utvecklas av dom. Jag tycker absolut att du ska berätta för din terapeut, det kommer bli bättre jag lovar, om hon inte skulle ge dig något bra svar så får du ba lov o säga till henne att du vill byta terapeut.. Jag har själv pratat med 3 olika och jag tycker ju såklart att det var en av dom som var den bästa men ingen var dålig, bara bra och mindre bra. Det är ingenting att vara rädd för, du förtjänar en chans att leva som alla andra 🙂 styckekram till dig 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.