Hem > Forum > Depression > Försvinna.

Försvinna.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Saken är. När man söker hjälp för att jag mår dåligt, så går jag hos en psykoterapeut och jag försöker verkligen öppna mig men det är svårt. Har tagit emot något enormt att ens söka hjälp. Men. Nu när jag hade träffat hen typ 2 gånger är det första jag får höra att jag ser mycket gladare och att Vi kanske ska ta ett samtal igen om en månad. Beroende på hur jag mår. Jag vågade fan inte säga emot vad är det för fel på mig?. Jo, absolut jag kan se glad ut, men på insidan skriker jag varför kan jag inte bara berätta?. Vet inte om jag överdriver men jag känner mig inte bekväm. Och då börjar tankarna, varför sökte du ens hjälp? Inte ens dom kan hjälpa dig. Dom säger ju att du är glad.  Jag försökte verkligen att öppna mig, men det va jättesvårt. Nu är känslan ännu större att bara försvinna. För det verkar som ju som ju mer jag pratar om mina problem, destu jobbigare tycker folk jag är. Dom tankarna försvinner inte. Jag är inte bättre, nästan värre. Vet inte vad jag ska göra. Vet inte vart jag ska vända mig nu.

  Hej P.kamari
  Förstår att det är jobbigt att höra att man ser glad ut men inte känna det på insidan.. Känner igen mig, jag har upptäckt hos mig själv att är det något jag är bra på så är det att maska och dölja hur jag mår, det går av automatik och ju sämre jag mår desto gladare ser jag ut..därför är det viktigt att jag avslöjar min överlevnad teknik till dem som vill hjälpa mig, så att de kan lyssna till det som jag berättar om hur jag känner istället för hur jag ser ut att känna..

  Oj, tror terapeuten att man kan se på en människa hur den mår? Låter lite tveksamt.

  Om jag hade varit dig skulle jag mailat och sagt att jag har svårt för att öppna mig och därför inte kunnat förmedla att jag absolut är i behov av fler samtal – förmodligen hela vägen fram till sommaren. Och kollat ifall det vore okej att fortsätta?

  Ge inte upp. Du har tagit ett väldigt viktigt steg och det är att inte längre acceptera att du mår dåligt. Du vill bli bättre och det är det viktigaste. Glöm inte det! De bästa vägarna som leder till att du blir bättre är något som du med tiden ska finna om du har tålamod, beslutsamhet och tro.

  Att sträcka ut en hjälpande hand till en medmänniska som är i nöd känns ofta mycket lättare för oss än att själva behöva be om hjälp. Vi vill klara oss själva. Vi vill vara starka. Vi vill inte vara en börda. Sanningen är dock att vi alla behöver varandra. Ena stunden är det vi som behöver hjälp i den andra är det vi som hjälper den som hjälpte oss tidigare eller någon annan som behöver det. Vi måste försöka utveckla inom oss en ödmjukhet som förmår oss att både kunna be och ta emot hjälp med tacksamhet och uppskattning när vi är i behov av det. Samtidigt kan vi igenom den hjälpen vi får bli förhoppningsvis bättre och klokare och utveckla i vår tur förmågan att så småningom bli den som i stället kan hjälpa andra. Ena stunden är vi läraren och i en annan eleven i livets skola. Det är så vi alla utvecklas mot våran slutmålet.

  Vi kan dock inte glömma hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.

  Ge inte upp och sök efter möjliga vägar ut ur det tillstånd som du beskriver. Tappa aldrig tron att det är möjligt. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. De skapar vår värld. Du är så ung, med så många saker kvar att uppnå och upptäcka i livet. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte vägar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi alltid har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Då frågar jag dig, hur känner du dig hos psykoterapetuen?

  Har du en depression? Äter du någon antidepressiv?

  Lyssnar du på musik? Vilken musik gör dig glad?

  Enya kan jag rekomnedra för dig eller meditation avslappnings musik.

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.